Windbestendige terrasoverkappingen zorgen hele jaar voor extra buitenruimte

Optimaal buitencomfort op elk dakterras of aan elk penthouse

Een terrasoverkapping is niet alleen weggelegd voor uitgestrekte tuinen of immense terrassen naast een zwembad. Ook op een dakterras of aangebouwd aan een penthouse, heel wat verdiepingen hoger, bewijzen ze hun meerwaarde.

Zeker omdat je daarmee op een beperkte oppervlakte extra buitenruimte creëert waar je het hele jaar door terecht kunt. Natuurlijk komen er wel een aantal zaken bij kijken.

Hoge terrassen vangen veel wind

Windbestendigheid en duurzaamheid van terrasoverkappingen zijn voor dakterrassen en penthouses absoluut belangrijk: in de hoogte zijn die namelijk meer onderhevig aan wind en andere weersinvloeden dan op de begane grond. Daarom trok Renson met z’n terrasoverkappingen naar de meest orkaangevoelige kustgebieden van Florida, waar de Camargue met glans alle testen doorstond en het ‘Miami Dade’ certificaat behaalde. Ook de versterkte montagevoeten dragen bij tot een nog grotere windbestendigheid bij terrasoverkappingen in de hoogte.

Windvaste screens

Windvaste screens zijn als zij-invullingen op een dakterras een bijzonder interessante optie om onder je terrasoverkapping beschut te zitten tegen de wind die er vaak vrij spel heeft. Met een windbestendigheid tot 60 km/u voldoen de Renson-screens ruimschoots om ook hoog op een gebouw in te zetten. Een optionele windsensor zorgt er trouwens voor dat je lamellendak sluit en de screens op tijd opgerold zijn om geen schade op te lopen bij hevige wind.

Zowel de Algarve, Camargue als de Camargue Skye terrasoverkappingen met kantelbare (en in het geval van de Skye zelfs openschuifbare) lamellendaken zijn geschikt voor dit soort toepassingen; net als de terrasoverkappingen met screendaken (Lapure) van Renson.

Al deze overkappingen zijn ook perfect koppelbaar om een volledig terras te kunnen beslaan. Ze zijn leverbaar in alle maten en zodoende geschikt voor elk project.

Met de nieuwe Algarve Canvas kan een dakterras nu ook overkapt worden met een gedeelte met vast dak én een deel met lamellendak.

Doordat Renson terrasoverkappingen in alle RAL-kleuren beschikbaar zijn, is het mogelijk om de ‘look and feel’ van een appartement door te trekken tot op het terras.

Talrijke opties als een ‘heat and sound beam’, glazen schuifpanelen, screens, ledverlichting of glazen lamellen in het dak maken het mogelijk van een terrasoverkapping een luxueuze buitenruimte te maken met alle comfort.

Ook mooi meegenomen is dat een terrasoverkapping aangebouwd aan een gevel met grote raampartij tegelijk als luifel dient om zonne-inval te regelen en zo oververhitting binnenshuis te voorkomen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie