Mooi weer? Tijd voor schoonmaak van de gevel

Milin geeft advies voor het beste resultaat

Nu in februari lijkt het alsof we de winter achter ons hebben gelaten. Hogere temperaturen en nieuwe energie om er weer tegenaan te gaan, oftewel de lente begint eraan te komen.

Hoog tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan. Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak.

Niet alleen binnenshuis is het van belang om de boel schoon te houden. Ook buitenshuis is het van belang om producten goed schoon te houden zodat uitstraling en eigenschappen behouden blijven.

Voor die producten wil Milin graag advies geven voor het beste resultaat.

Ondanks de onderhoudsarme eigenschappen ontkom je er niet aan om onze duurzame afbouwmaterialen af en toe schoon te maken. De eerste indruk bij bezoek van een woning of bedrijf is belangrijk. Zorg dat deze eerste indruk niet verpest wordt door een vies gevelbeeld of terras.

Gevelbekleding schoonmaken

Gevelbekleding wordt vaak op lastig bereikbare plekken toegepast. Het schoonmaken ervan vereist dan ook de nodige inspanning en kennis. Dit is vaak de reden om deze schoonmaak over te slaan. Wij van Milin raden dit ten zeerste af. Gevelbekleding schoonmaken kunt u gemakkelijk zelf, maar wanneer je op moeilijk bereikbare plekken moet komen is een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf een goed alternatief.

Kies je ervoor om de gevel zelf schoon te maken, let op de volgende punten:


✓ veiligheid - ga rustig en secuur te werk en gebruik bij hoogtes steigers

✓ afstoffen - zorg dat er geen vuildeeltjes achterblijven, dit kan beschadiging veroorzaken

✓ schoonmaakmiddel - gebruik de gevelreinigingsmiddelen of water met zachte zeep

✓ vermijd bijtende of schurende schoonmaakmiddelen

✓ hogedrukspuit - mogelijk maar houdt genoeg afstand van de spuitkop en oppervlakte.

Dakranden schoonmaken

Voor dakranden en gevelbekleding geldt hetzelfde principe. Echter, dakranden worden nog hoger toegepast dan gevelbekleding. Voor dakranden is het altijd zaak om op een goed onderbouwde ondergrond te werk te gaan. Steigers en hoogwerkers zijn in dit geval het veiligst.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie