Renson vraaggestuurde ventilatie, zonwering én nachtkoeling

De totaaloplossing voor gezond en comfortabel wonen

De uitdaging van vandaag is om NOM-woningen zo te ontwerpen dat die niet alleen energiezuinig zijn, maar dat de bewoners tegelijk ook kunnen genieten van een gezond binnenklimaat en aangename binnentemperaturen.

Met de slimme, geconnecteerde Healthbox 3.0 ventilatie-unit in combinatie met Invisivent design raamventilatieroosters, draagt Renson daartoe bij. Maar er is meer.

Basisventilatie op maat per ruimte

Via z’n sensoren meet de Healthbox 3.0 continu de binnenluchtkwaliteit. Zodra er in een ruimte binnenshuis een te hoog CO2-, vocht- en of VOC-gehalte gemeten wordt (VOC: vluchtige organische componenten of luchtjes), past het toestel volautomatisch het ventilatieniveau aan. Zo wordt per ruimte de luchtkwaliteit op peil gehouden zonder onnodig energie te verspillen. Zo is de bewoner steeds verzekerd van de best mogelijke binnenluchtkwaliteit, zonder omkijken naar het ventilatiesysteem.

Wat naast zijn energiezuinigheid vooral zo interessant is aan de Healthbox 3.0, is de connectiviteit: de installateur kan z’n projecten beheren via de webportal. Daarnaast is het installeren van de Healthbox 3.0 voor hem ook vereenvoudigd, dankzij de installateursapp die hem stap voor stap begeleidt. Dat zorgt voor een nauwkeurige en zeer snelle installatie, zeker ook doordat de Healthbox 3.0 zichzelf kalibreert en achteraf ook de fijnregeling van de debieten automatisch afhandelt. Met een eigen gebruikersapp heeft ook de bewoner 24/7 zicht op de binnenluchtkwaliteit.
 

Combinatie met doekzonwering en nachtkoeling

Gezond wonen is één ding, maar met steeds meer warme dagen per jaar is zoeken naar alternatieven voor energieverslindende airco’s belangrijk. Controle over het binnenvallend zonlicht (via Fixscreen buitendoekzonwering) is dan één van de efficiënte oplossingen, maar om het binnen ook effectief te laten afkoelen is meer nodig, namelijk: nachtkoeling of intensief ventileren via grote raamroosters. Inbraak-, water- en insectenwerend als die zijn, kan je die in warme perioden zonder zorgen de hele nacht laten open staan. Via die raamroosters kunnen grote  hoeveelheden koelere lucht ’s nachts het interieur helpen afkoelen. Met  5 luchtwissels per uur, kan dat de binnentemperatuur in de zomer tot maar liefst 5 graden laten dalen: natuurlijk en gratis. De raamroosters voor intensieve nachtkoeling zijn voorzien van een muggengaas en zijn inbraakwerend.

www.renson.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie