Twee topspelers bundelen krachten voor ultieme comfortbeleving

Hunter Douglas en Inteco presenteren de PareauLux toepassingen

Het PareauLux klimaatplafond is ontstaan door een samenwerking van twee topspelers in de klimaat- en plafondbranche: Hunter Douglas voor het onderscheidende design en materiaalgebruik van de lamellen en Inteco voor het innovatieve klimaatsysteem met een extreem hoog koelvermogen.

Naast het al bestaande PareauLux 30BD klimaatplafond, vormt de lancering van twee nieuwe toepassingen: de Houten Grills en HeartFelt®, de kroon op de unieke samenwerking.

Comfortbeleving in de breedste zin van het woord

Het PareauLux-klimaatplafond biedt ontwerpers vele nieuwe ontwerpmogelijkheden waarbij design, akoestiek én comfort verenigd worden in één plafondoplossing.


Comfort

Het PareauLux systeem is opgebouwd uit een zichtelement, de lamellen, en een klimaatelement. Het klimaatelement is ‘de motor’ van het systeem en bestaat uit elementen van fijnmazig strekmetaal waarop koperen buismeanders zijn gesoldeerd. Door deze zogenoemde klimaatelementen wordt koud of warm water gevoerd naar gelang er in de ruimte behoefte is aan koeling of verwarming. De warmteuitwisseling vindt plaats door een combinatie van straling en convectie dat als zeer prettig wordt ervaren. Dit in tegenstelling tot zogenaamde all-air of convectieve systemen, zoals ventilatorconvectoren of split-units, waarbij de energieoverdracht uitsluitend door middel van lucht plaatsvindt waardoor er tochtverschijnselen kunnen ontstaan.


Design

PareauLux HeartFelt® met vilten lamellen geeft een ruimte esthetische warmte. De lamellen zijn leverbaar in zeven tinten grijs en vijf aardetinten en bieden ontwerpers vele designmogelijkheden. Door het modulaire systeem kan er vrijwel eindeloos gevarieerd worden met lamelgrootte, voegbreedte, montagehoogte en kleur.

Daarentegen geven de houten grills een natuurlijke beleving aan de omgeving en biedt deze productgroep de ontwerper volledige vrijheid. De kern van latten bestaan uit MDF engineered solid wood (ESW) met op de drie zichtzijdes een decoratieve toplaag van fineer, melamine decor of een RAL kleur. Door de vormstabiliteit van ESW is er veel vrijheid in de breedte- en dikte afmetingen van de latten.

PareauLux 30-BD past in een strak en tijdloos interieur en ook deze productgroep biedt een scala aan designmogelijkheden. Zo is het system verkrijgbaar in een stalen of aluminium uitvoering en zijn er interessante visuele effecten mogelijk, bijvoorbeeld radiale en diagonale patronen, afwerkingen, kleuren en curves.


Akoestiek

Met het vilten systeem, HeartFelt®, kunnen uitstekende akoestische waarden worden behaald. De absorptiewaarden (aw) van dit klimaatplafond liggen tussen de 0,45 (module 100) en 0,70 (module 50). Voor extra absorptie (ca. 0,95) kan boven het klimaatelement bovendien een mineraalwoldeken in zwarte PE-folie worden aangebracht. Dit geldt ook voor PareauLux-houten grills. De PareauLux-30BD plafondlamellen kunnen worden geperforeerd met diverse perforatiepatronen voorzien van een geluidsabsorberend vlies, dat het akoestisch comfort van een ruimte aanzienlijk verbeterd.

Duurzaamheid en brandveiligheid

Zowel HeartFelt® als het 30BD-plafondsysteem zijn Cradle to Cradle™ level Bronze gecertificeerd, waarbij de aluminium lamellen voor meer dan 90% uit gerecycled aluminium is gemaakt. De lamellen van PareauLux houten grills zijn ook na vele jaren gebruik nog volledig recyclebaar.

Bekijk de PareauLux toepassingen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie