Fermacell® is hét product voor het oplossen van afbouwdilemma’s

fermacell® Gipsvezelplaten uiterst geschikt voor droog afbouwen van vloeren, wanden en plafonds

Met fermacell® realiseert u degelijke en duurzame afbouwconstructies voor vele toepassingen: wanden, vloeren, plafonds, gevels en daken.

Lichte en flexibele systemen waarmee aan alle huidige eisen op het gebied van brandveiligheid en geluidisolatie wordt voldaan. Met name voor grote nieuwbouw- en renovatieprojecten is fermacell® dé oplossing.

Wanden en vloeren voor de veeleisende klusser

Lichte en flexibele bouwsystemen winnen terrein, zowel in de nieuwbouw- als de renovatiesector. fermacell speelt in die groeiende afbouwmarkt een vooraanstaande rol. Fermacell produceert en levert niet zomaar producten maar vooral ‘oplossingen’. De fermacell® Gipsvezelplaten zijn uiterst geschikt voor het droog afbouwen van vloeren, wanden en plafonds en bieden een duurzame oplossing, ook bij intensief gebruik.

IJzersterke troeven

Fermacell® Gipsvezelplaten zijn super stootvast en extreem belastbaar en bieden daardoor een duurzame oplossing voor intensief gebruik.

De unieke materiaalsamenstelling van gerecycled gips en papiervezels maakt fermacell® Gipsvezelplaten ook bijzonder brandwerend. Constructies met een enkele beplating fermacell® en aangepaste isolatie zorgen al voor een brandvertraging van 60 minuten.

Fermacell biedt een omvangrijk aanbod aan economisch verantwoorde en doeltreffende oplossingen voor de brandveiligheid in bouwwerken in de B&U-bouw op het gebied van gips- en cementgebonden plaatproducten en (bijbehorende) brandwerende accessoires.

Het hoge soortelijk gewicht van fermacell® Gipsvezelplaten zorgt ook voor een opmerkelijke geluidsweerstand. Met enkele wandconstructies van 100 mm dikte, realiseert u al een geluidsisolatiewaarde van Rw=52 dB.

Een laatste troef van de platen is hun vochtbestendigheid. De fermacell® Gipsvezelplaten moeten niet dubbel geplaatst worden om deze robuuste karaktereigenschappen aangemeten te krijgen.

Wanden en plafonds

De fermacell AK-plaat kent een twee- of vierzijdig afgeschuinde randafwerking. Dat maakt een stotende en dus snelle montage mogelijk. De SlimPanel van Fermacell is een extra smalle en lichte gipsvezelplaat, voorzien van afgeschuinde kanten. Dankzij zijn beperkte breedte van 60 cm is het met de SlimPanel gemakkelijk manoeuvreren in smalle gangen en trappenhuizen. Het gewicht van de SlimPanel is minder dan 25 kg. Fermacell® eenmansplaten hebben een bijzonder handige afmeting van 150x100 cm. Mede dankzij het beperkte gewicht zijn deze met name geschikt voor het bekleden van plafonds en het aftimmeren van zolderverdiepingen.

Slimme wandoplossingen

De fermacell® Gipsvezelplaten bestaan in verschillende varianten. De fermacell AK is beschikbaar met 2 of 4 afgeschuinde randen. Dat maakt een snelle en sluitende montage mogelijk. Wanneer de gangbare AK gipsvezelplaten te ruim zijn om gemakkelijk te manoeuvreren of te zwaar om te plaatsen biedt het fermacell-gamma alternatieven. De 60 cm brede SlimPanel laat zich gemakkelijk verplaatsen door smalle gangen of nauwe trappenhallen.

De fermacell® Eenmansplanten zijn dankzij hun afmeting van 150 bij 100 cm bijzonder gemakkelijk te hanteren. Dat maakt ze heel geschikt voor het bekleden van plafonds of hellende dakvlakken. Voor wie het nog lichter mag, is de 15,5 kg zwarte Comfort Board een antwoord. De lichtgewicht gipsvezelplaat van 12,5 mm dik biedt eenzelfde robuustheid als de AK-gipsvezelplaat en de vierzijdig afgeschuinde kant garandeert een snelle en vlakke montage.

Gemakkelijk verwerken en… afwerken

Het verwerken van fermacell® Gipsvezelplaten is eenvoudig. Breken, zagen, frezen en boren; het kan allemaal en zonder gebruik te maken van speciale gereedschappen. Keramische tegels kunnen op de platen verlijmd worden. Schilderen met gangbare verven, behangen, ook met glasvliesbehang of zelfs afwerken met sierpleister (na versterking van de voegen) is perfect mogelijk. Een sterproduct voor ieder klussenbedrijf!

Meer info: www.fermacell.nl

Fermacell BV is actief op de internationale bouwstoffenmarkt met systeemoplossingen voor de droge afbouw. Het bedrijf produceert en levert gipsvezelplaten, vloerelementen en cementgebonden platen. De producten van Fermacell zijn sterk geluidsisolerend, stootvast, vochtbestendig en brandvertragend. Bovendien bevatten ze geen schadelijke stoffen en zijn de producten 100% recyclebaar. Voor meer informatie: www.fermacell.nl.
Voor specifiek meer informatie wat betreft fermacell Brandwerende systemen, download het nieuwe Brandboek op www.fermacell.nl/brandboek. Fermacell BV is onderdeel van de James Hardie Europe Group en verkoopt ook gevel vezelcement producten. Voor meer informatie: www.jameshardie.nl.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie