FaunaWood biedt alternatief voor hardhout of creosoot

Foreco ontwikkelt alternatief voor afrasteringspalen van tropisch hardhout, behandeld hout en niet-hout producten

FaunaWood is ontwikkeld als alternatief voor afrasteringspalen van tropisch hardhout en behandeld hout met bijvoorbeeld creosoot.

Echter, het product is ook een alternatief voor niet-hout producten als kunststof, staal en beton.


Houtmodificatie met hout

Middels de innovatieve techniek met biobased chemie uit hout-  en plantenresten worden Europese grenen palen gemodificeerd met een biohars. Hierdoor is het een milieuvriendelijker product dan de alternatieven.

Biobased én circulair

FaunaWood is een volledig recyclebaar alternatief voor tropisch hardhout door de ontwikkeling van een nieuwe techniek waarbij houtresten omgezet worden tot een grondstof voor biobased chemie. Deze pyrolyse techniek maakt van houtresten grondstof voor de biohars, die normaal van plantenresten wordt gemaakt. Door deze nieuwe ontwikkeling kan een oude FaunaWood paal weer opnieuw worden gebruikt als input voor de biohars die in een nieuwe FaunaWood paal komt.

100% Houtoplossing

FaunaWood afrastering is geschild grenen met een natuurlijke esthetische uitstraling die goed past langs de natuur van N- en A-wegen. Het hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Europa met een FSC® of PEFC certificaat.

FaunaWood heeft een goede balans met de levensduur van aanvullende producten zoals gaas en bevestigingsmaterialen. Hierdoor sluit deze houtsoort uitstekend aan bij de toepassing waar hout gewenst is, maar waar dit eerder niet altijd mogelijk of gewenst was.

Efficiënt houtgebruik

Door gebruik te maken van geschilde palen wordt afval door frezen voorkomen, en wordt er efficiënter gebruikt gemaakt van het hout. Ook kan er met FaunaWood gewerkt worden met meer lokaal hout waardoor afhankelijkheid van een beperkt aanbod geen probleem meer zal vormen. De druk op tropisch hardhout wordt hiermee verlicht en de CO2 belasting zal dalen door opname en opslag in het hout in plaats van uitstoot door productie van een alternatief materiaal.

Specificaties
  • product: FaunaWood
  • toepassingen: afrastering, paardenomheining
  • esthetisch onderhoud: geen
  • houtsoort: grenen
  • publicaties Brochure FaunaWood.

GWW specialisten

Marc, Nick en Raymond, onze GWW specialisten staan voor u klaar! Met een uitgebreide kennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen bij al uw vragen over de GWW.

Bel (0529) 72 88 02 of stuur een e-mail.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie