Nieuwe paneelhoogtes en moduulmaten voor innovatief plafondsysteem HeartFelt®

Uitbreiding assortiment HeartFelt® geeft architecten extra creatieve mogelijkheden voor plafondontwerp

De vilten panelen van HeartFelt® zijn al leverbaar met een hoogte van 55 mm (40 mm breed) in vijf tinten grijs, van off-white tot antraciet, en vijf aardetinten.

Het plafondsysteem is nu ook beschikbaar in hoogtes van 80 mm (40 mm breed) en 105 mm (40 mm breed) in vijf grijstinten. De dragers van het modulaire systeem zijn leverbaar in twee kleuren (metallic en gecoat zwart) en 16 verschillende moduulmaten, variërend van 50 tot 200 mm (was 100), steeds met een tussenstap van 10 mm.

De doorontwikkeling is een logisch vervolg op het succes van HeartFelt®. HeartFelt® is een mooi en innovatief product waar wereldwijd steeds meer vraag naar is. Door het assortiment uit te breiden kunnen architecten en opdrachtgevers er nog meer uit halen. Ontwerpers kunnen nu bijvoorbeeld kiezen voor een golfpatroon, een heel grillig ontwerp of juist een strak design. De extra hoogtes en moduulmaten zorgen feitelijk voor een Lego-doos vol mogelijkheden.

Hoge panelen & Baffle plafonds

De business development manager noemt Baffle plafonds in het bijzonder als speciale toepassing van de nieuwe HeartFelt®-panelen. Baffle plafonds hebben een trendy en stoere uitstraling en zijn momenteel erg in trek. Door de hogere panelen en bredere moduulmaten kan er gemakkelijker een plafond met als het ware ‘mini’ baffles worden gecreëerd. Ook bij de nieuwe paneelafmetingen en moduulmaten blijft HeartFelt® beschikken over uitstekende akoestische eigenschappen.

Architect Menno Geenen van het bureau Common Affairs uit Amsterdam kiest voor de doorontwikkeling van HeartFelt® voor de renovatie van het Tilburgse stadskantoor. Het plafondsysteem wordt daar toegepast in openbare ruimtes en kantoorruimtes, in drie verschillende hoogtes en twee aardetinten.

Geenen: “Je kunt echt meer spelen met het materiaal. In Tilburg creëren we door te variëren in hoogte een grillig ontwerp in het plafond. Dankzij die wisseling in hoogtes gaat het ontwerp veel meer leven.”

Akoestische eigenschappen

Maar ook de akoestische eigenschappen van HeartFelt® zijn belangrijk voor Geenen. Dat heeft veel te maken met het Nieuwe Werken, waardoor ruimtes steeds opener worden. De kantoortuin is al een tijd in opmars, waardoor je beter moet nadenken over de juiste oplossing voor geluidabsorptie in de ruimte. Het project ‘Stadskantoor Tilburg’ wordt pas later uitgevoerd.

Hunter Douglas introduceerde in 2016 HeartFelt® een nieuw, modulair lineair vilten plafondsysteem met unieke kwaliteiten op het gebied van design en duurzaamheid. HeartFelt® is gemaakt van vilt, een natuurlijk en zacht materiaal met een warme uitstraling en uitstekende akoestische eigenschappen en is Cradle to Cradle-gecertificeerd. Met HeartFelt® speelt Hunter Douglas in op de groeiende populariteit van vilt onder designers en architecten.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie