Holding IsoBouw neemt recyclingbedrijf Eco Fill over

Nieuwe industriestandaard voor het verzamelen en recycleren van EPS

BEWiSynbra, de holding van IsoBouw, ziet duurzaamheid als een belangrijke strategische drijfveer van het bedrijf waarbij circulariteit een integraal bedrijfsonderdeel vormt.

Het verzamelen en recyclen van EPS-materiaal voor de BEWiSynbra-bedrijven is de kernfunctie van een apart opgericht bedrijfsonderdeel: BEWiSynbra Circular.


Use-ReUse

Eén van de initiatieven van BEWiSynbra Circular is de introductie van het concept ‘Use-ReUse’. Het doel van dit initiatief is het vaststellen van een nieuwe industriestandaard voor het verzamelen en recycleren van EPS en tegelijkertijd het bewustzijn en het belang van dit werk te vergroten.

Martin Bekken, Managing Director van BEWiSynbra Circular AB: "Met de aankoop van een meerderheidsbelang in de Belgische onderneming Eco Fill, ben ik verheugd om onze nieuwste acquisitie in onze recyclingactiviteiten aan te kondigen. De lange recyclinggeschiedenis van Eco Fill en de unieke ervaring met verschillende oplossingen voor afvalbeheer passen heel goed in de recyclingambities van BEWiSynbra".

Ook Koen van Roy, Managing Director van Eco Fill is verheugd over zijn deelname aan het ‘Use-ReUse’-concept. "De samenwerking zal ons toelaten om te groeien en onze activiteiten verder te ontwikkelen in ons thuisland België, en in heel Europa. Ik ben er trots op bij te dragen aan de verdere verbetering van de EPS-waardeketen, zowel door waardevolle grondstoffen te hergebruiken als door de CO2-uitstoot te verminderen".

Eco Fill

Eco Fill is al meer dan 15 jaar actief in de circulaire economie en is de toonaangevende EPS-verzamelaar en recycler in België geworden. Het bedrijf heeft in samenwerking met zijn klanten een unieke aanpak ontwikkeld voor de behandeling van verpakkingsafval. Eco Fill verzamelt en comprimeert jaarlijks ongeveer 1.800 ton EPS, 2.500 ton karton en 400 ton plasticfolie voor recycling.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie