Vochtwerende Powerpanel H2O van Fermacell toegepast in Thermen Berendonck

Powerpanel H2O-materiaal beste bestand tegen extreme vochtigheid en zware omstandigheden

Afgelopen mei opende de nieuwe Wellness Thermen Berendonck in Wijchen de deuren voor het publiek. Dit luxe spacomplex behoort tot het meest duurzame en innovatieve wellness resort van Europa en is volledig geïnspireerd op de sprookjesachtige sfeer van duizend-en-één-nacht.

Het resort met een oppervlakte van 9300 m2, kan jaarlijks aan 200.000 gasten een luxe Oosterse beleving bieden. Het gebouw bestaat uit een binnen- en buitenzwembad, sauna’s, stoombaden, schoonheidssalons, restaurants en lounges.

Dit luxeresort wordt als de nieuwe standaard van het wellness resort gezien. Strategie Architecten uit Oosterbeek ontwierp het gebouw in opdracht van eigenaar Quality Wellness Resort.

Omdat een aantal gebouwdelen sterk vochtwerende gevelelementen nodig heeft, zijn ze voorzien van de Powerpanel H2O-platen van Fermacell.

fermacell® Powerpanel H2O

Een belangrijk aspect van de binnen- en buitenkant van het wellness resort is dat de wanden en de plafonds in hoge mate vochtbestendig moeten zijn. Om dit voor elkaar te krijgen zijn de fermacell® Powerpanel H2O platen toegepast in het ketelhuis, waarin onder meer de WTW-installaties staan. Aannemer DGN uit Wijchen installeerde de platen.

Jan Otten, directeur van DGN: “Deze Powerpanel H2O-platen van Fermacell hebben we toegepast omdat ze 100 % vochtwerend moeten zijn. De platen van Fermacell zijn cementgebonden lichtbetonplaten met sandwichstructuur die aan weerszijden bekleed zijn met een wapening van alkalibestendig glasweefsel. De speciale toeslagstoffen zorgen ervoor dat de plaat licht van gewicht is. De sandwichpanelen zijn voorzien van een omegaprofiel die zorgt voor een 100 % waterdichtheid. Daarnaast zijn deze platen uitstekend geschikt voor een snelle en perfecte afwerking met stucwerk, zoals bij het ketelhuis is toegepast”.

Vocht- en brandwerend

Bij het wellness resort is gekozen voor deze kwalitatief hoogstaande oplossingen voor de buitengevels van het ketelhuis om de buitenwanden en het dak waterdicht af te kunnen werken. Het Powerpanel H2O-materiaal is het beste bestand tegen extreme vochtigheid en kunnen onder zware omstandigheden blijven functioneren. Het voordeel van deze platen is dat ze nauwelijks uitzetten of krimpen bij extreme klimatologische omstandigheden. De H2O-platen zijn onbrandbaar en voldoen aan de eisen van brandklasse A1.

Meer informatie

Fotoalbum Facebook

Powerpanel H2O documentatie

Bouwkundig Brandboek fermacell

Instructiefilms (YouTube)

fermacell Powerpanel H2O - Productinformatie en verwerkingsrichtlijnen

fermacell Powerpanel H2O, water- en weersbestendig binnen en buiten

fermacell Toebehoren

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie