Buitenzonwering én intensieve ventilatie voorkomen oververhitting

Renson biedt totaaloplossing voor comfortabel wonen dankzij draaglijke binnentemperaturen

Het is een uitdaging om woningen te ontwerpen die geheel in dienst staan van het comfort van haar bewoners. Oververhitting binnenshuis moet daarbij absoluut vermeden worden.

Renson zet zich wat dat betreft in met een slimme totaaloplossing van dynamische buitenzonwering en intensieve ventilatie. Zo is het zelfs op warme dagen mogelijk om de binnentemperaturen draaglijk te houden en dat op een natuurlijke manier zonder een stroomverslindende airco. Belangrijk is wel om daar vanaf het eerste ontwerp van een woning rekening mee te houden.

Fixscreen Solar: renovatie-screen op zonne-energie

De Fixscreen Solar is een windvaste screen om voor het raam te plaatsen. Dit type doekzonwering werkt, dankzij een zonnecel op de voorkant van de kast, op zonne-energie, zonder elektrische bedrading. Dat betekent dat die eenvoudig en zonder breekwerk op elk raam gemonteerd kan worden, tot maximum 10,8 m². Daarmee is de Fixscreen Solar de perfecte oplossing voor renovatie of installatie op bestaande woningen om oververhitting binnenshuis te voorkomen.

De compacte zonnecel kan naar keuze links of rechts op de kast geplaatst worden. De screen wordt standaard geleverd met een radiogestuurde motor en de batterij bevindt zich in een kokerprofiel onder de kast. Zowel motor als batterij zijn eenvoudig bereikbaar.

Deze ‘dynamische’ doekzonwering zorgt trouwens niet alleen voor aangename binnentemperaturen in de zomer, maar ook om in de winter optimaal te besparen op stookkosten dankzij de binnenvallende zon.

Intensieve nachtkoeling via inbraakwerende raamroosters

Vorig jaar zomer was een mooi bewijs dat het in energie-efficiënte woningen steeds vaker een uitdaging wordt om binnentemperaturen in warme periodes onder controle te houden. Een dure airco is zeker niet de enige oplossing.

Zeker nu het aantal warme dagen jaarlijks zienderogen stijgt, is de zoektocht naar alternatieven om binnentemperaturen in bedwang te houden meer dan ooit ‘hot’. Controle over het binnenvallend zonlicht (via dynamische buitenzonwering) is dan één van de efficiënte oplossingen, maar om het binnen ook effectief te laten afkoelen is meer nodig, namelijk: nachtkoeling of intensief ventileren via grote raamroosters.

Inbraak-, water- en insectenwerend als die zijn, kan je die in warme perioden zonder zorgen de hele nacht laten open staan. Via die raamroosters kunnen grote hoeveelheden koelere lucht ’s nachts het interieur helpen afkoelen. Wanneer dat 5 luchtwissels per uur oplevert, kan dat de binnentemperatuur in de zomer tot maar liefst 5 graden laten dalen: natuurlijk en gratis. De raamroosters voor intensieve nachtkoeling zijn voorzien van een muggengaas en zijn inbraakwerend.

Inbraakvertragend

Het is sowieso bij elk rooster van belang dat het zo in- of opgebouwd én gemonteerd is dat het inbraakvertragend werkt. Zeker op plaatsen die bereikbaar zijn of waar een kruk of slot in de buurt zit. Afhankelijk van het type en de vereiste klasse zijn de inbouwroosters van Renson om die reden voorzien van versterkte inox montagedoken (RC2) of van stalen staven om in de muur te bevestigen (RC4) en worden opbouwroosters gemonteerd met inbraakvertragende schroeven. Alle zichtbare delen van de inbraakvertragende roosters van Renson zijn 100% in aluminium uitgevoerd, met het oog op een strakke esthetische afwerking en een optimale duurzaamheid (geen roestvorming mogelijk).

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie