Imposante scheepsboeg van NedZink NOVA siert supermarkt

Bijzondere ingang supermarkt dankzij puntgevel bekleed met zinken felsbanen

Boven de hoekingang van de Albert Heijn in de Noord-Hollandse kustplaats Callantsoog steekt een bijzondere aanbouw uit als een scheepsboeg - een imposante puntgevel bekleed met verticale felsbanen NedZink NOVA.

Strak uitgevoerd door de Zwaagse Zinkmeester Ridder Skins for Buildings naar een prachtig ontwerp van pieter jan vos architect uit Callantsoog.

Eigenlijk is het een rechte opbouw met een aparte uitstraling door de vorm: een triangel op een schoenendoos. Tegen de gevel en op het dak heeft Ridder Skins for Buildings in ruim een maand 400 m2 NedZink NOVA verwerkt op een geventileerde onderconstructie met een dampopen waterkerende folie.

Door de strakke belijning van de felsen in combinatie met de grote boeiboordvlakken is het beeld rustig. Opdat klanten tijdens de bouw hun supermarkt veilig konden betreden, werd een tijdelijk steigerportaal gemaakt waarop gewerkt werd. Bovendien moesten de felsbanen NedZink NOVA in korte tijd worden aangebracht. Dat is prima gelukt, mede dankzij de gelijkmatige kleurstelling van de rollen NedZink NOVA.

« Nieuws overzicht