Elektrisch sta-op toilet beweegt zich naar jou toe

Vier voordelen van een elektrisch sta-op toilet

Een sta-op toilet is een buitengewoon handig hulpmiddel.

Bano Benelux somt de vier voordelen van een elektrisch sta-op toilet op: een sta-op toilet maakt het opstaan weer gemakkelijk, iedereen kan er gebruik van maken, ontwikkeld vanuit het oogpunt van de cliënt en een betere werkomgeving voor het zorgpersoneel.

Sta-op toilet maakt opstaan weer gemakkelijk

De naam zegt natuurlijk al voldoende. Een elektrisch sta-op toilet vergemakkelijkt het proces om naar en van het toilet te gaan. Wanneer een bezoek aan het toilet wordt belemmerd doordat het proces van zitten en opstaan moeizaam verloopt, is een sta-op toilet of een elektrisch in hoogte verstelbaar toilet een uitkomst.
 

Iedereen kan er gebruik van maken

Een sta-op toilet is ontwikkeld voor mensen met fysieke problemen. Maar ook mensen zonder fysieke beperking kunnen ook gemakkelijk gebruik maken van het sta-op toilet; dit in tegenstelling tot een verhoogd toilet. Vaak wordt gedacht dat alleen de wc bril omhoog en omlaag gaat, maar dit is dus niet zo! Het gehele toilet, inclusief de armsteunen, kan omhoog en omlaag bewegen. Hoe fijn is dat?

Het sta-op toilet is zeer rolstoeltoegankelijk en helpt mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel om gemakkelijk op het toilet te gaan zitten en om er weer gemakkelijk vanaf te gaan. Zij kunnen het toilet op gelijke hoogte brengen met de rolstoel. Het overzitten van een rolstoel naar het toilet wordt hierdoor veel comfortabeler. Kinderen hoeven overigens geen gebruik meer te maken van een opstapje (zoals een krukje) om op de wc plaats te nemen. Lange mensen kunnen nu ook plaatsnemen op een toilet op de juiste hoogte.

Ontwikkeld vanuit oogpunt cliënt

Het is nooit leuk om ondersteuning te moeten vragen wanneer je naar het toilet moet. Het voelt aan als een inbreuk op de privacy. Een sta-op toilet kan voor mensen die niet alleen naar het toilet kunnen gaan, een oplossing zijn. Zo is er vaak door de ergonomische bediening geen hulp meer nodig. Om op te staan kan eenvoudig de knop omhoog worden gebruikt welke in de armsteun en op het reservoir bevestigd zijn.

Door een vijf jaar durend onderzoek in samenwerking met de Universiteit in Bergen (in Noorwegen), artsen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, zorgpersoneel, directie van zorginstellingen en zorgbehoevenden (!) is een uitstekende productontwikkeling ontstaan, die heeft geleid tot deze handige sta-op toilet. Het sta-op toilet is dus geheel opgebouwd vanuit het oogpunt van de cliënt. Zo zorgt de ergonomische vormgeving ervoor dat de zelfstandigheid prima wordt vergroot en is het een heel duurzaam systeem met een levensduur van 20 tot 25 jaar!
 

Betere werkomgeving zorgpersoneel

De Bano badkamer zorgt ervoor dat de werkomgeving van het zorgpersoneel enorm verbetert. Het sta-op toilet is het middelpunt van deze aangepaste badkamer. Voor iemand die werkt in de zorg is de rug vaak het zwaarste belaste onderdeel van het lichaam. Omdat de beweging van het opstaan door het sta-op toilet wordt ondersteund, wordt de belasting van de rug beduidend verlicht.

Met het hoogte verstelbare toilet wordt er door minder cliënten een beroep gedaan op het personeel. In veel gevallen is zelfs de ondersteuning door verplegers bij de toiletgang in zijn geheel niet meer nodig. Zo blijft er tijd over om gewoon eens een praatje te maken.

Voor het zorgpersoneel is een sta-op toilet een enorme pré. Het feit dat je veel minder moeite hoeft te doen om de cliënt te helpen is fijn en voorkomt vele pijntjes.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie