MultiFin meerpuntssluiting gaat strijd aan met uitdagingen in de timmerindustrie

BUVA presenteert dit najaar weer een innovatie

In gesprek met Hendrikus Dannenberg, Algemeen Directeur bij Deurenfabriek Suselbeek, oordeelt hij over de nieuwe meerpuntssluiting. Met de MultiFin meerpuntssluiting presenteert BUVA dit najaar wederom een innovatie.

“Iets waar we met smart op wachten En wij niet alleen!’’, aldus Dannenberg.

Links en rechts omkeerbaar

Een belangrijk aspect van de MultiFin is de draairichting van het slot. Dannenberg: “Onze monteurs krijgen vaak alleen de deur te zien en niet de deur-kozijncombinatie, waardoor het kan voorkomen dat zij een linksdraaiend slot in een rechtsdraaiende deur monteren. De sloten zijn door de engineers van BUVA ontwikkeld om zeer eenvoudig de richting te kunnen wijzigen van een links- naar rechtsdraaiende deur en andersom.

Geen nachtschoot, maar een tweetraps dagschoot

De huidige meerpuntssluitingen zijn oorspronkelijk ontwikkeld met een dagschoot en een losstaande rechthoekige nachtschoot. Deze nachtschoot is met de introductie van de driepuntssluiting overbodig. De MultiFin beschikt nu over een dagschoot die extra verlengd wordt tijdens het vergrendelen van de deur. Een praktische twee-in-één oplossing.

Geen haken maar vinschoten

Wanneer donkere deuren in de volle zon staan, ligt krimp op de loer. “Dit kan in de praktijk voor problemen zorgen. Bijvoorbeeld bij dubbele deuren”, weet Dannenberg. “Want wanneer deze deuren allebei twee millimeter zouden krimpen, dan wordt de sluitnaad tussen het slot en de haken in de bijzetkom groter. De ‘vinschoten’ bieden hiervoor een eenvoudige en veilige oplossing.

Ontwateringsgat

In de bouwfase is vaak nog geen deurbeslag op de deuren bevestigd. Er kan in deze periode vocht in de slotkast komen en achter de voorplaat naar beneden lopen. “Als het vriest, dan kan de bewegende stang achter de voorplaat vast komen te zitten. Een simpel ontwateringsgaatje lost dit probleem op.”

Uniforme soeverein

Een laatste optimalisatie heeft betrekking op de geometrie van de schroefgaten. Bij de vernieuwde meerpuntssluiting heeft de voorplaat namelijk dezelfde schroefgatgeometrie gekregen als het BUVA Atlas Inside scharnier. Hierdoor kunnen dezelfde schroeven voor al het BUVA hang- en sluitwerk worden gebruikt.

Gelijke frezing als de bekende BUVA-series

Voor renovatie is het tot slot belangrijk te vermelden dat, aan de deurzijde, de MultiFin meerpuntssluiting een gelijke frezing nodig heeft als de bekende 6000 en 7000-serie van BUVA. Een logische keuze, omdat een slot in de renovatie op deze manier eenvoudig kan worden uitgewisseld.

Download hier de brochure BUVA MultiFin.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie