Automatisch de beste binnenluchtkwaliteit met Renson Waves, ook bij renovatie

Decentrale ventilatie-oplossing voor vochtproblemen en geurtjes

De ‘Waves’ biedt dé oplossing voor alle verbouwingen waar het niet mogelijk is om een centraal ventilatiesysteem te installeren. Voor de installatie van deze afvoerventilator is dan ook geen luchtkanalennet nodig. Voor wie dus alleen de badkamer opknapt, een extra toilet installeert of een nieuwe keuken bijbouwt en daarbij in één keer af wil van vochtproblemen en geurtjes, is dit dan ook de ideale decentrale ventilatieoplossing.

Detecteert vocht en geurtjes

Anders dan bestaande standaard badkamer- of toiletventilatoren (die je zelf moet aan- en uitzetten middels een schakelaar, of die via de verlichtingsschakelaar aangesloten zijn), stemt de Waves zijn ventilatieniveau volautomatisch af op het vochtgehalte of geurtjes in een ruimte die het via sensoren detecteert. Concreet: neem je een douche, dan gaat de ventilator harder werken om vochtige binnenlucht af te voeren. Net zoals dat bij geurtjes afkomstig van toilet of keuken gebeurt. Zodra de Waves deze detecteert, voert hij meer ‘vervuilde’ lucht af en brengt hij de binnenluchtkwaliteit weer op het juiste niveau. Ook als de sensoren niet getriggerd worden door vocht- of geurprikkels, blijft de Waves toch op een minimumniveau ventileren voor gezonde binnenlucht.

Controleert CO2-gehalte in de binnenlucht

Maar het gaat verder dan dat. De Renson Waves is leverbaar in twee varianten: één uitgerust met een vocht- en VOC-sensor (geurtjes) zoals hierboven beschreven, en één met een vocht-, VOC- én CO2-sensor. Zelfs zonder vocht (een douche) of geurtjes (toiletbezoek of tijdens het koken) waar te nemen, controleert de sensor het CO2-gehalte in de binnenlucht. Loopt dat te hoog op binnenshuis? Ook dan wordt het ventilatieniveau verhoogd om vanuit de badkamer, toilet en/of keuken de binnenluchtkwaliteit weer op peil te krijgen. Het maakt van dit type van de Waves dan ook de geknipte oplossing om een totaalrenovatie waar geen ruimte blijkt voor een ventilatiekanalennet toch volautomatisch én vraaggestuurd te kunnen ventileren.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie