‘Een binnenwand is veel meer dan een lijntje op een bouwtekening’

Saint-Gobain Gyproc Nederland introduceert nieuwe generatie gipswanden: HABITO®

Vandaag de dag moeten we steeds efficiënter met onze tijd en ruimte omgaan. Niet alleen het ontwerpen en het bouwen van ruimtes verandert, ook de fabrikanten gaan met hun tijd mee.

Zo zijn Gyproc wand-, plafond en vloersystemen eenvoudig te monteren en dankzij het lage gewicht vrijwel overal toepasbaar. De systemen kenmerken zich o.a. door een goede brandwerendheid en geluidsisolerende eigenschappen. Op welke manier kunnen we de voordelen van de bestaande type gipswanden combineren met de vragen van morgen? We stelden deze vraag aan Mark van Houten Commercieel Directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland.

“De voordelen van een Gyproc gipswand zijn legio en verhogen het gebruikscomfort van een binnenruimte op veel manieren. Saint-Gobain Gyproc Nederland voegt hier voordelen aan toe met de nieuwe generatie gipswanden: HABITO®. Deze nieuwe wanden klinken massief en hebben een draagkracht van 30 kilo per schroef, pluggen zijn verleden tijd!”

Hoe dragen jullie bij aan de vragen van morgen?

“Alles wat wij ontwikkelen en fabriceren staat in het teken van comfort”, vertelt Mark van Houten van Saint-Gobain Gyproc Nederland. “Wij zijn producent van wand-, plafond- en vloersystemen en natuurlijk gipspleisters. Alles is gericht op het creëren van ruimtes die zo comfortabel mogelijk zijn en zo goed mogelijk functioneren in het belang van de eindgebruiker.

Dit laatste is een onderschat aspect. Eigenlijk zie je onze producten nooit, ze zijn bijvoorbeeld weggewerkt achter behang of verf. Maar het functioneren ervan merk je wel degelijk.”

Welke voordelen bieden gipswanden ten opzichte van andere typen wanden?

“Betonnen muren dragen geluid door naar de volgende ruimte. Onze gipswandsystemen niet. Zij zorgen er juist voor dat je tijdens een vergadering stevig kunt discussiëren, terwijl je collega in de kamer ernaast zijn presentatie kan geven én daarbij goed verstaanbaar is. Daarnaast werkt gips ook nog eens vochtregulerend; het gips onttrekt vocht aan de ruimte bij een hoge vochtigheidsgraad en staat dit af wanneer het te laag is. Ten slotte is gips een natuurlijk product en volledig recyclebaar. Zo werken onze fabrieken met natuur gips.”

Wat is de beste keuze voor de binnenwand van de toekomst?

“Zonder meer onze HABITO® wanden. Deze zijn zeer geschikt voor scholen, winkels en in het bijzonder voor de woningbouw. Speciaal voor de natte ruimtes is HABITO® H ontwikkeld. Een spaanplaatschroef met een diameter van 5 millimeter kan er met de hand ingedraaid worden.
In combinatie met het hoge draagvermogen zijn gordijnroedes, flatscreens en kastjes eenvoudig en snel op te hangen. In tegenstelling tot andere binnenwanden, blijft HABITO® ook op de lange termijn mooi. De duurzame oplossing kent geen scheurvorming, is robuust en extreem stootbestendig. “Wanneer men erop klopt, klinkt de wand massief”, benadrukt Mark van Houten.

Welk advies wil je nog meegeven aan de markt?

“Er wordt vaak meer aandacht besteed aan de buitengevel van een pand, dan aan het interieur. Daar waar de buitenkant telt, ben je toch het merendeel van de tijd binnen. Bedenk daarom goed hoe je die ruimte wilt gebruiken en kies voor een flexibel product, zodat de eindgebruiker het interieur nog eens kan aanpassen.”

« Nieuws overzicht