Uitgekookt kreeg gevel met warme natuurlijke uitstraling

Siberisch Lariks WaxedWood zorgt voor duurzame en waterafstotende gevel

De gevel van de nieuwbouw van Uitgekookt heeft een warme, natuurlijke uitstraling. Dat komt vooral dankzij de prachtige houten gevelbekleding aan de drie zichtzijden, gemaakt van Siberisch Lariks WaxedWood.

Deze is vervaardigd en geleverd door Foreco Houtproducten uit Dalfsen.

Foreco Houtproducten gebruikt duurzaam hout dat afkomstig is uit goed beheerde Europese bossen. Het bedrijf zelf is gevestigd midden in het bos, waar zij op hun terrein van 6 hectare beschikken over een aanzienlijke voorraad waar ze uit kunnen putten.

WaxedWood

“Samen met de architect hebben we gezocht naar een passende houten gevelafwerking met het gewenste kleurbeeld”, vertelt Klaas Jan Swager, marketing director van Foreco Houtproducten. “We hebben een product gekozen van ons eigen label WaxedWood waarmee de uitstraling uit het ontwerp zoveel mogelijk benaderd zou kunnen worden.”

Levendige overgang

WaxedWood biedt verduurzaamd hout met een waterafstotende werking. Voor de gevel is gebruikgemaakt van Siberisch Lariks. “Deze houtsoort uit hoger gelegen gebieden heeft een hoger soortelijk gewicht vanwege de lage groeisnelheid. Na behandeling biedt het een uiterst sterk, stabiel product met een lange levensduur en een hoogwaardige uitstraling.” De oppervlakte is fijn bezaagd om de natuurlijke uitstraling te versterken en voor een optimale hechting van de bruinoranje, semitransparante coating. “Dankzij de kleurverschillen in de planken vormt de gevel een levendige overgang tussen het natuurlijke buitenmilieu en het strakke binnenmilieu.”

Deskundig advies

“Wij hebben Uitgekookt niet alleen begeleid in de keuze van de houtsoort maar ook in de afwerking en de wijze van montage. Specifiek de montage moet natuurlijk wel goed gebeuren om het gewenste resultaat te realiseren. Alleen op die manier kunnen wij ook een garantie van 25 jaar afgeven.” Om het de bouwer zo makkelijk mogelijk te maken, heeft Foreco Houtproducten de planken kant-en-klaar, inclusief afgeschuinde kanten voor de afwatering, geleverd. “Wij zijn er trots op dat het exact is geworden zoals we voor ogen hadden!”

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie