Geen brandoverslag via dak en vloer

Het dak is, met alle daar aanwezige installaties, in de loop der jaren een volwaardige etage geworden.

Met het brandwerende dakluik Gorter wordt de kans op brandoverslag naar het dak en dat van aangrenzende panden beperkt. Datzelfde geldt voor de vloerluiken van dit bedrijf uit Schagen.

De luiken beperken in gesloten toestand de kans op brandoverslag naar onderliggende delen in het gebouw, zodat mens, dier en materiaal in veiligheid kunnen worden gebracht en de brand effectief kan worden bestreden.

  • Het Gorter brandwerend dakluik is volgens EN1634-1 en EN13501-2, geclassificeerd met EI 1 en 2 120 minuten.
  • Het Gorter brandwerend vloerluik heeft brandklasse EW-120 en rookdichtheid R-180 (KOMO:SKG.0372.0488). De brandwerendheid van het Gorter brandwerend vloerluik is beoordeeld door Efectis volgens EN1634-1, EN13501-2, AS1530-4 en BS 476-22:1987

Bovenstaande kenmerken maken de luiken van Gorter uniek. Met Gorter luiken is men zeker van een veilige situatie en beperkte schade bij brand.

Waarom dak- en vloerluiken?

Dakluiken zorgen voor een veilige toegang tot het dak(terras). Zeker in combinatie met de juiste schaartrappen en ladders. De trappen en ladders van Gorter zijn een perfect match met het dakluik en zo ontworpen dat vallen nagenoeg onmogelijk is. Gebruikers, variƫrend van onderhoudsexperts en monteurs van solar installaties tot bewoners die het dakterras willen betreden, zijn hiermee optimaal veilig. Het Gorter brandwerend scharnierend vloerluik biedt op haar beurt een praktische en veilige toegang tot onderliggende ruimtes en zorgt tegelijkertijd, in gesloten toestand, voor een brandwerende afsluiting van de bovenliggende ruimte.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie