Vilten plafondsysteem HeartFelt® combineert topakoestiek met Joe branding

Radiostudio Joe krijgt een ‘akoestisch frisse en speelse uitstraling’

Het modulaire vilten plafondsysteem HeartFelt® van Hunter Douglas Architectural werd sinds de introductie in 2016 succesvol toegepast in zeer uiteenlopende projecten.

DPG Media, het moederbedrijf van onder meer de Belgische commerciële tv-zenders VTM en Q2, koos voor de nieuwe studio van radiozender Joe ook voor HeartFelt®. Met haar unieke geluidsabsorberende prestaties beantwoordt het vilten plafondsysteem immers aan de bijzonder hoge akoestische eisen voor een radiostudio. HeartFelt® werd geïnstalleerd in 4 verschillende ruimtes over een totale oppervlakte van 126 m2. Het plafond sluit perfect aan bij de uitstraling van de nieuwe radiostudio die speelsheid en openheid uitstraalt.

Na 10 jaar was de Joe radiostudio aan vernieuwing toe. Uitgerust met state of the art technologie is de nieuwe studio klaar voor toekomstige uitdagingen op het gebied van digitalisering. Om de huiselijke en vrolijke sfeer te versterken zocht DPG Media een plafondsysteem dat afwijkt van de typische plafonds voor kantoren met een eerder koele en steriele uitstraling.

Warme sfeer en state of the art akoestiek

Voorheen was een radiostudio een gesloten ruimte met akoestische wanden waarin de DJ’s afgezonderd in een donkere ruimte hun werk deden. In de hedendaagse radiostudio’s draait alles rond beleving en samenwerking. De inrichting van de nieuwe Joe studio is daar op aangepast met open ruimtes, veel licht en veel glas. Het lamellen effect van de vilten panelen in grijstinten versterken het speelse en luchtige karakter van onze nieuwe studio.

Het vilten plafondsysteem creëert niet alleen een warme en huiselijke sfeer. Met een bovengemiddelde prestatie op het gebied van geluidsabsorptie beantwoordt HeartFelt® ook aan de hoge akoestische eisen voor een radiostudio. Een extra troef is de ruimte tussen de vilten lamellen die toelaat om luchtventilatiebuizen onzichtbaar boven het plafond te verwerken.

“HeartFelt® leek ons meteen de meest geschikte oplossing voor de radiostudio van Joe. Dit plafondsysteem combineert esthetische en functionele kwaliteiten en onderscheidt zich van de bestaande lineaire plafondsystemen die meestal van metaal (vaak aluminium) zijn.

Het nadeel van metalen plafonds is dat ze sterk licht én geluid reflecteren. Vilt biedt hier een organische oplossing voor: het ‘breekt’ licht op zo’n manier dat er een mooie, natuurlijke kleur ontstaat. Tegelijkertijd is vilt van nature een geluidsabsorberend materiaal. Dat maakt het veel eenvoudiger om een goede gebouwakoestiek te realiseren”, aldus Linda De Ridder, sales engineer bij Hunter Douglas.

« Nieuws overzicht