Klimaatverandering vraagt om duurzaam watermanagement

ACO introduceert Duurzaam Stedelijk Afwatering Systeem op InfraRelatieDagen Hardenberg

Door de klimaatverandering krijgen we in Nederland steeds meer te maken met piekbuien en langere periodes van droogte. Door de hieruit voortvloeiende wateroverlast en watertekorten wordt het belang van goede lijnafwateringssystemen, infiltratiesystemen en infiltratiegoten steeds groter. Want daarmee kunnen we ons land waterbestendig maken, zorgen we voor verkoeling op warme dagen en kunnen we planten water geven zonder kostbaar drinkwater te verspillen. Vanuit die gedachte heeft ACO een nieuw concept en een aantal (ver)nieuwe producten ontwikkeld.

Duurzaam Stedelijke Afwatering Systeem concept

Omdat verdroging van het groen in stedelijk gebied een even groot thema is als waterberging, heeft ACO het concept Duurzame Stedelijke Afwatering Systeem (D-SAS) ontwikkeld. Dit concept combineert afwatering, berging en de teruggave van hemelwater aan de nabije groene omgeving.

Om D-SAS mogelijk te maken heeft ACO diverse oplossingen die bomen en struiken groen houden én het riool ontlasten tijdens hevige neerslag. Naast een complete range van infiltratiekratten in verschillende hoogtes, die in combinatie met de ACO RainBloxx een hybridesysteem vormen, heeft ACO recent ook de Infiltratiegoot ontwikkeld.

Infiltratiegoot

In binnenstedelijk gebied kan regenwater door bebouwing en verharding niet altijd worden afgevoerd naar wadi’s. Bovendien vragen de aanwezige kabels, leidingen en hoge grondwaterstanden om ondiepe infiltratieoplossingen.

De innovatieve gepatenteerde Infiltratiegoot van ACO vangt hemelwater op, reinigt het en infiltreert het hoog aan de oppervlak in de directe omgeving. Hierdoor wordt uitdroging van de bodem voorkomen en de riolering ontlast. De geringe inbouwdiepte heeft als bijkomend voordeel dat de aanlegkosten beperkt zijn. Dankzij de vriendelijke en ondiepe inbouwmethode is nu elk binnenstedelijk gebied klimaatbestendiger te maken.

CO2 vriendelijk infiltratie- en bergingssysteem

Het opvangen van grote hoeveelheden water kan met de unieke en gepatenteerde ACO Stormbrixx. Dit is een CO2 vriendelijk infiltratie- en bergingssysteem voor toepassingen in binnenstedelijk gebied en gebieden voor zwaar verkeer. Het beproefde systeem van stapelbare kunststof elementen kan grote volumes water bufferen en infiltreren. Kenmerkende voordelen van de lichtgewicht en stapelbare Stormbrixx zijn de minimale transportkosten en de beduidend minder handelingen op de bouwplaats.

Nog meer noviteiten

ACO toont tijdens de InfraRelatieDagen in Hardenberg ook een nieuwe duurzame lijnafwatering voor gebieden met zware en intensieve verkeersbelastingen. Tevens komen ze met een nieuwe duurzame KerbDrain®, een trottoirband en afwateringssysteem in één, die zorgt voor een snelle afwatering van bijvoorbeeld rotondes en bushaltes.

Heb je een vraag over het opvangen, reinigen, vasthouden en afvoeren van water? Kom dan naar de ACO inspiratiestand (nummer 407) tijdens de InfraRelatieDagen in Hardenberg. ACO is de gratis kennispartner voor ontwerpers, aannemers, installateurs en opdrachtgevers. #askACO

Over ACO

De ACO-groep is wereldwijd marktleider op het gebied van watermanagement. Dankzij haar jarenlange kennis en ervaring weet ACO hoe belangrijk water is voor mens en natuur.

Collect, clean, hold en release zijn belangrijke thema’s bij ACO. Aan deze thema’s hebben zij diverse oplossingen verbonden voor het opvangen, reinigen, vasthouden en afvoeren van (regen)water. Met deze oplossingen zorgt ACO ervoor dat mensen en natuur optimaal gebruik maken van water.

Als producent en ontwikkelaar van innovatieve en duurzame afwateringsproducten en –systemen biedt ACO oplossingen voor consumenten en professionals in de civiele-, installatie- en bouwtechniek. Dankzij haar jarenlange kennis en ervaring is ACO de gratis kennispartner van ontwerpers, aannemers, installateurs en opdrachtgevers. Dat noemen zij #askACO.

Heb je een vraag over het opvangen, behandelen, bergen en afvoeren van water?

Het ACO-team in Nederland staat voor je klaar!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie