Pareaulux plafondsysteem van Hunter Douglas Architectural en Inteco toegepast bij uitbreiding kantoorpand

Meer kantooroppervlak, een representatieve entree, een bedrijfsrestaurant, vergaderruimtes; het waren allemaal belangrijke eisen bij de uitbreiding van een kantoor in Breda.

Maar de allerbelangrijkste wens van de opdrachtgever betrof het binnenklimaat: dat moest perfect zijn. Door het vele glas werden de kantoorruimtes voorheen erg warm. Dat werd opgelost met nieuwe zonwering en met het PareauLux klimaatplafond van Hunter Douglas en Inteco. Dit plafond ziet er niet alleen mooi uit, maar verbergt ook een ingenieus koelsysteem. Voor de architecten was het plafond een mooie oplossing omdat bijvoorbeeld verlichting en rookmelders netjes in de schaduwvoeg tussen de lamellen weggewerkt kunnen worden. Het PareauLux-systeem biedt architecten een ongekende ontwerpvrijheid. Er is keuze uit vilt, hout, aluminium, staal of een combinatie. Ook kan bijvoorbeeld de lamelafstand aangepast worden, evenals de kleur van het plafond.

Slim koelen

Terug naar het binnenklimaat. Door het vele glas werden de kantoorruimtes voorheen erg warm. Dat werd opgelost met nieuwe zonwering en met het PareauLux klimaatplafond van Hunter Douglas en Inteco. Dit plafond ziet er niet alleen mooi uit, maar verbergt ook een ingenieus koelsysteem, legt Paul Ruijgrok van Inteco uit: “Uniek is het klimaatelement boven de lamellen. De warme lucht gaat langs de lamellen omhoog naar ons element en koelt daar af. De koele lucht zakt vervolgens weer, waardoor een ‘walsbeweging’ ontstaat. De warmte-uitwisseling vindt plaats door een combinatie van straling en convectie, hetgeen als zeer prettig wordt ervaren.” Bijkomend voordeel van een aluminium uitvoering is dat de aluminium lamellen ook stralers worden.

PareauLux klimaatplafond: de mogelijkheden

Behalve de aluminium uitvoering gebruikt in het kantoor in Breda, zijn er meer mogelijkheden met het PareauLux klimaatplafond, vertelt Arie Groeneveld van Hunter Douglas: “Het PareauLux-systeem biedt architecten een ongekende ontwerpvrijheid. Er is keuze uit vilt, hout, aluminium, staal of een combinatie. Ook kan bijvoorbeeld de lamelafstand aangepast worden, evenals de kleur van het plafond. Dat levert niet alleen een prachtig en duurzaam eindresultaat op voor de gebruiker, het is ook bijzonder comfortabel qua klimaat én akoestiek. En natuurlijk is het plafond brandveilig.”

Productvideo PareauLux® NL from Hunter Douglas Architectural on Vimeo.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie