NobelWood FRX: Gevelbekleding met Euroklasse B certificaat

Brandveiligheid en de daarbij behorende eisen komen in steeds meer bouwbestekken naar voren.

Zeker in gebouwen in de openbare ruimte gelden strenge eisen als het gaat om brandveiligheid. De keuze voor een houten gevel lijkt dan niet voor de hand liggend… of toch wel?


FRX

De afkorting FRX staat voor Fire Retardant Exterior. Een innovatieve polymeertechnologie zorgt ervoor dat de brandvertragende stoffen niet uit het hout kunnen spoelen. Voor diverse geveltoepassingen is een Euroklasse B certificaat behaald, de best mogelijke klassering voor houtproducten. Hiermee ontstaan nieuwe mogelijkheden voor toepassingen met hout!


Unieke combinatie

NobelWood FRX is uniek in de wereld met een combinatie van een weerbestendige, onderhoudsvrije, brandvertragende houtsoort en een duurzaamheidsklasse 1. Bovendien geeft Foreco op dit unieke product 15 jaar garantie, zo zorgen we voor extra zekerheid.

De kleurloze FRX-behandeling zorgt voor het behoud van de natuurlijke uitstraling van het hout en vertraagt de vergrijzing van het hout door Uv-stralen.


Onderhoudsvrij en brandveilig

De brandvertragende polymeren zijn in een uniek proces volledig gefixeerd in het hout. Het materiaal heeft daardoor geen onderhoud of verf nodig, zodat het zonder risico kan worden toegepast in grote en kleine gevelprojecten.


Gesloten én open gevel

Het Euroklasse B certificaat is door Foreco behaald op zowel de open als gesloten gevelproducten in verschillende houtsoorten. Naast NobelWood is er ook WaxedWood verkrijgbaar met de FRX behandeling. Door deze technologie hebben de FRX producten een unieke positie op de markt. Het Euroklasse B certificaat geldt zowel op de gesloten als open gevel. Bij een open gevel geldt een maximale tussenruimte van 10 mm.

Bovendien zijn de FRX producten beschikbaar in verschillende profielen. Onze gevelspecialisten informeren u graag over onze producten. Nieuwsgierig? Vraag dan via onze website een sample aan.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie