Hét nieuwe bouwen

Waarom bouwen met SIPS de toekomst heeft

Structural Insulated Panel Systems (SIPS) worden steeds vaker ingezet in plaats van traditionele bouw of houtskeletbouw. Door een volvlakse verlijming van het binnen- en buitenblad met de harde isolatiekern ontstaat een constructief sandwichelement met een ongekende stijfheid en sterkte. De panelen kunnen zowel constructief als gevelvullend worden toegepast. Het Kingspan TEK Bouwsysteem is zo’n SIP-systeem.

Slank en licht van gewicht

SIP-panelen behalen met een minimale dikte een hoge Rc-waarde. Daarnaast zorgt de juiste combinatie van materialen voor een lichtgewicht element dat ideaal toe te passen is in situaties waar een lichtere bouwconstructie vereist is. Het Kingspan TEK Bouwsysteem kan de gebruiksvloeroppervlakte tot wel 10% vergroten ten opzichte van traditionele systemen.

Minder koudebruggen dan bij HSB

Houtskeletbouw is een houten framewerk dat aan de binnen- en buitenzijde wordt bekleed met een houten plaatmateriaal zoals triplex. De tussenliggende ruimte wordt vaak tussen de houten balken opgevuld met isolatiemateriaal. Het Kingspan TEK Bouwsysteem bestaat uit een binnen- en buitenblad van OSB met een isolatiekern van polyurethaan. De panelen onderling sluiten naadloos op elkaar aan dankzij een geïsoleerde verbindingsveer.

Damp-open

Een damp-open systeem zorgt voor een gemakkelijk damptransport door de constructie heen. Er is geen kans op eventuele condensatie in de schil met schimmel, rotting of kwaliteitsverlies van de isolatie tot gevolg. Het is hierdoor mogelijk om zowel aan de binnen- als buitenzijde te schroeven.
 

Snel bouwen

In een gecontroleerde productie-omgeving worden de panelen gekoppeld tot een samengesteld element. Eventueel met folies, sparingen of andere aanvullende bewerkingen. Door een uitgekiend montageplan en de maatvastheid van de elementen zijn er voorspelbare oplevertermijnen. Het casco van een woning kan in 5 dagen tijd gerealiseerd worden.


Duurzaam bouwen

De hoge isolatiewaarde zorgt voor een woning met een minimale energiebehoefte en lagere energielasten voor de bewoner. Het Kingspan TEK Bouwsysteem scoort daarnaast hoog op het gebied van milieuvriendelijk bouwen, inclusief verantwoord grondstofgebruik en Product Levens Analyse. Zo zijn de OSB/3 platen PEFC-gecertificeerd en wordt de vezelvrije isolatiekern geproduceerd met een zero-ODP (Ozone Depletion Potential) blaasmiddel.

Meer informatie over Kingspan TEK.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie