Een brandveilige oplossing met vezelcement van Swisspearl

Swisspearl biedt met zijn producten een brandveilige oplossing voor geventileerde gevels.

De vezelcement gevelpanelen van Swisspearl vallen in brandklasse A2 en zijn praktisch onbrandbaar. Dat is zeer gunstig voor het voorkomen van brandoverslag van het ene naar het andere compartiment.

Ontwerpvrijheid met behoud van brandveiligheid

Een gevelopbouw bestaande uit verschillende Swisspearl vezelcementplaten, resulteert in een brandveilige bouwoplossing. Neem bijvoorbeeld de Swisspearl Multi Force (brandklasse A1) als binnen toepassing, steenwol isolatie in de spouw, Swisspearl Windstopper bouwplaten (brandklasse A2-s1, d0) als spouwblad voor de geventileerde gevel en Swisspearl Patina gevelplaten (brandklasse A2-s1, d0), dit zorgt voor een REI 30.

Ook bij toepassing van andere gevelbekleding dan vezelcement helpt Swisspearl om een hoge brandveiligheid te bereiken. Dat kan onder meer door toepassing van de bouwplaat Swisspearl Windstopper. Dit is een dunne spouwplaat die praktisch onbrandbaar is en geringe warmtestraling doorlaat.

Swisspearl Windstopper Extreme

Swisspearl Windstopper Extreme 4,5 mm in combinatie met een open houten gevel voldoet aan brandklasse B en kan gecombineerd worden met zelfs kaal EPS als isolatiemateriaal. Als waterkerend en brandveilig dampscherm, maakt de Swisspearl Windstopper Extreme het mogelijk om tot 20% open gevels te realiseren (max. 20% van het geveloppervlak mag open zijn). Daarbovenop beschermen Swisspearl Windstopper platen in 9 mm met hun brandbeschermingsklasse K2 10 zelfs brandbaar isolatiemateriaal. De plaat zorgt hierdoor dat de gehele opbouw inclusief isolatie voldoet aan de strenge eisen van brandveiligheid.

Swisspearl Multi Force

Swisspearl Multi Force is een zeer robuuste vezelcementplaat. Stootvast en bestand tegen vuur, vocht, vuil en hoge geluidsdruk. De Swisspearl Multi Force bouwplaat is geclassificeerd met brandklasse A1 volgens EN 13501-1, de hoogste klasse voor niet-brandbare materialen. Swisspearl Multi Force voldoet ook aan de brandbeschermingsklasse K2 10. Met deze plaat kunt u afhankelijk van de gevelopbouw EI 30 tot EI 120 bereiken. Swisspearl Multi Force kan zowel binnen als buiten (overstekken) worden toegepast.

Brandveiligheid van gebouwen is een lastig onderwerp waarover veel misverstanden zijn. Swisspearl adviseert ontwerpers en bouwers graag over bouwkundige thema’s zoals brandveiligheid. Neem daarvoor contact op met Swisspearl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie