Unieke gekleurde woningen Reitdiephaven Groningen

Reitdiephaven is de stadsjachthaven van Groningen. Aan het water zijn unieke woningen gerealiseerd met vrolijke gevelkleuren.

De inspiratiebronnen voor deze woningen zijn Scandinavische huizen, maar de uitstraling is ook Caribisch. Verdeeld over 4 pieren zijn in totaal ruim 100 woningen gebouwd met een hoogwaardige afwerking. Voor de kleurrijke gevels is vuren WaxedWood® Color toegepast met fijnbezaagde zichtzijde channelsiding uit 22x150 mm met zes verschillende kleuren.

Waterafstotende werking

Door hout duurzaam te impregneren en waterwerend te maken ontstaat verduurzaamd hout met verminderd krimp- en zwelgedrag. Het hout wordt onder vacuüm en druk verduurzaamd tegen houtaantasting. Tegelijk wordt een emulsie van diverse wassoorten ingebracht. De was bevindt zich in de poriën en maakt het hout waterwerend. Deze bescherming vermindert sterk de opname van water in het hout. Hierdoor is WaxedWood® stabiel, zeer onderhoudsarm en breed toepasbaar. Daardoor is het een effectieve oplossing voor gevelbekleding, bergingen, omheiningen, vloeren, tuinmeubilair, speeltoestellen en andere bouwtoepassingen.

WaxedWood® Color met hoogwaardige afwerking

Architecten die hun ideeën kleur willen geven, kunnen kiezen uit tal van mogelijkheden. Het WaxedWood® Color programma biedt een gevarieerd geheel van tientallen kleuren. In een moderne spuiterij wordt een coating aangebracht. Dit is een watergedragen, niet filmvormend, houtbeschermingsproduct op basis van oliegemodificeerde acrylaat hars. Bij de transparante coatings wordt de houtnerf geaccentueerd. Hierbij wordt het eindresultaat bepaald door de houtkeuze. Voor het behoud van de kleur van WaxedWood® Color is een onderhoudsschema voorhanden. De hechting van de kleurlaag is extra duurzaam omdat op WaxedWood® geen schimmelvorming ontstaat.

Hout met PEFC- of FSC-certificaat

De basis voor WaxedWood® is hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen met PEFC- of FSC-certificaat. Daarmee is WaxedWood® een belangrijke hernieuwbare grondstof. Gekoppeld aan een veilige en hoogwaardige technologie is het een uitstekende keuze als duurzaam bouwmateriaal voor de gebouwde omgeving.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie