Productcombinatie Renson en Kawneer brengt het comfort ook bij de monteur

Een goed verwerkbaar product, zodat het werk op locatie nóg soepeler verloopt.

Bij Alkondor Hengelo weten ze hoe prettig dat werkt. De gevelspecialist voorzag de woningen van project CiWoCo in Amsterdam-Noord van aluminium kozijnen en schuifpuien en deed dat vooral heel efficiënt dankzij een bijzondere totaaloplossing van Renson en Kawneer.

Circulair wonen

“Met het streven naar nóg hogere isolatiewaarden willen wij voortdurend voldoen aan de laatste normen,” aldus Jan Bergman (adjunct-directeur bij Alkondor Hengelo). “En dat zo duurzaam mogelijk. Het lag dan ook voor de hand dat Alkondor afgelopen zomer de gevels realiseerde van een bijzonder project in Buiksloterham in Amsterdam-Noord. Daar werd een complex van negen appartementen en drie woningen gebouwd, een project van CiWoCo, wat staat voor Circulair Woonwerk Complex. De woningen bundelen tal van duurzame keuzes, ook voor de aluminium kozijnen en schuifpuien van Kawneer. Die zijn modulair van opzet. Onze monteurs kunnen er soepel en snel mee overweg. Zéker wanneer het ook nog eens deel uitmaakt van een bijzondere combinatie.”

Wind- en waterdichte totaaloplossing

Net als het RT 72 raamsysteem van Kawneer was ook het Invisivent NL raamventilatierooster van Renson al langer op de markt. Maar een totaaloplossing, met het rooster direct geïntegreerd in het raamsysteem? Die is nieuw. De productcombinatie is onafhankelijk getest, scoort hoog op wind- en waterdichtheid en is in Buiksloterham voor het eerst toegepast door Alkondor.

Technisch doordacht

Met een opwaartse luchtstroming en zelfregelende klep is er van koudeval geen sprake wanneer verse lucht de woning binnenkomt. Dat verhoogt het wooncomfort, al valt of staat volgens Bergman alles met de technische uitvoering. “Ook daar hebben Renson en Kawneer goed over nagedacht. Het rooster heeft een vierzijdige aanslag, wat zorgt voor een goede aansluiting in het kozijn. Ook heeft het rooster verstevigingen, zodat een monteur het kozijn kan vastzetten zónder dat het rooster vervormt.” De monteurs van Alkondor kregen in Buiksloterham voor het eerst te maken met de productcombinatie van Renson en Kawneer. “Dat vroeg uiteraard extra aandacht”, vertelt Bergman, “Maar volg de instructies goed op en je plaatst een product dat klópt. De kwaliteit die wij van beide leveranciers al kenden komt samen in deze productcombinatie.”

Bekijk alle producten op onze website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie