De onderscheidende eigenschappen van houtwol en cellulose isolatie | 16-april-2020 |
Duurzaam bouwen en circulariteit krijgen meer en meer de aandacht.
Eindelijk! Warmteplan weet al sinds 1989 wat de bijzondere eigenschappen van natuurlijke bouwproducten zijn.
Kennis van Warmteplan
Werken met cellulose- en houtvezelisolatie vraagt wel om kennis van de vochtdynamiek van deze producten. Schakel daarom Warmteplan in. Wij staan u graag bij met onze kennis en kunnen constructies voor u doorrekenen op vochtgedrag.
Toepassingsgebieden
Cellulose wordt ingeblazen in gesloten holle constructies, door folie, gipskarton, OSB, etc. Veelal zijn dit holle verdiepingsvloeren, platte en hellende daken en voorzetwanden.
Houtvezelisolatie is in vele vormen verkrijgbaar. Standaard houtwol heeft een vergelijkbare verwerking als minerale wol. De houtvezelisolatie is ook verkrijgbaar als hardgeperste en regenzekere onderdakplaat, als plaat voor de installatiezone, als geluidsontkoppelende ondervloer, gevelbekleding, etc. Voor iedere isolatievraag is een houtvezel-oplossing.
Isoleren met cellulose of houtvezels levert vele voordelen op:
- De beste vochtdynamiek waardoor houten constructies kunnen blijven ‘ademen’. Vocht opnemen en afgeven is geen probleem. Zo blijven houten constructies het beste gevrijwaard van vochtschades en wordt hun levensduur aanzienlijk verlengd.
- Isoleren zonder geventileerde spouw. Isoleren direct tegen gevels of dakbeschot is vaak een mogelijkheid.
- De beste geluidsisolatie o.a. door het hoge soortelijke gewicht.
- Minimale milieu-impact doordat producten gemaakt worden van gerecycled papier of uit FSC-beheerd bos komen. Ook zijn de producten mensvriendelijk: geen jeuk! Wel een stofmasker gebruiken uiteraard.
Warmteplan is leverancier van cellulose- en houtvezelisolatie. Wilt u de cellulose laten inblazen? Dan kan Warmteplan u daarbij helpen met ons netwerk van gecertificeerde aannemers.
« Nieuws overzicht