Meer comfort, minder energieverbruik en een veilig gevoel

Complete controle voor elk huis. Elke keer weer.

Niko Home Control is dé oplossing om een elektrische installatie mee te laten evolueren met onze snel veranderende manier van leven en communiceren. Dit huisautomatiseringssysteem is met de nieuwe draadloze oplossingen makkelijker te installeren en dat zonder stof te maken.

Huisautomatisering laat veel dingen toe die je met een klassieke installatie niet kan. Niko, Europees producent van elektrisch installatiemateriaal en huisautomatisering stuurt met Niko Home Control o.a. verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, zonwering en de geluidsinstallatie aan.

Bediening

Alles is centraal te bedienen, ook systemen van partnermerken en op de manier die je zelf wilt: via klassieke drukknoppen of een centraal touchscreen, met je tablet of smartphone of via de nieuwe touchswitch: een innovatief aanraakscherm met de grootte van een normale schakelaar. Sinds vorig jaar kun je Niko Home Control ook aansturen met voice control. Zo kun je aan Amazon Alexa of Google Home vragen om je huis onder te dompelen in je favoriete sfeer, zonder dat jij nog iets hoeft te doen.

Flexibel

Nog een groot voordeel is de flexibiliteit: je kunt het systeem snel uitbreiden en aanpassen aan de wensen die snel kunnen veranderen. De bewoner kan met de nieuwe Niko Home app ook zelf de bestaande configuratie aanpassen. Het is snel en gemakkelijk te installeren en niet alleen bij nieuwbouw. Het kan namelijk ook op elk moment in bestaande woningen worden geïntegreerd, want er dienen geen kabels meer te worden gelegd. Je vervangt gewoon je klassieke schakelaars door geconnecteerde versies.

Energieverbruik

Huisautomatisering geeft je ook inzicht in het energieverbruik van de woning. Je krijgt feedback over je energieverbruik en ook over de opbrengst van eventueel aanwezige zonnepanelen. Een functie zoals zoneverwarming maakt het mogelijk om iedere kamer apart te verwarmen, op verschillende tijdstippen en temperaturen. En bewegingsmelders, dimmers en ledverlichting helpen dan weer besparen op het energieverbruik van de verlichting.

Kijk voor meer informatie op onze website.

« Nieuws overzicht