Ophoging balkonvloer voor betere toegankelijkheid

De komende jaren neemt het aantal ouderen rap toe.

Volgens de CBS Bevolkingsprognose waren er in 2012 nog 2,7 miljoen 65-plussers, in 2040 zullen dat er 4,8 miljoen zijn. De samenleving vergrijst en de zorg staat onder druk. We zullen steeds langer zelfstandig thuis moeten blijven wonen. Gelukkig willen de meeste mensen dat ook!

Maar hoe kun je makkelijk je huis uit met een rollator of scootmobiel? Kun je in een rolstoel wel de badkamer in? Of hoe ga je een trap op als je slecht ter been bent? Hiervoor moeten huizen aangepast worden. Dat is opplussen: woningen geschikt maken om mensen langer zelfstandig te laten wonen. Een onderdeel dat volop aangepakt wordt, zijn de galerij- en balkonvloeren van flats. Deze worden opgehoogd zodat bewoners geen last meer hebben van drempels. Zoontjens is specialist in deze aanpassing.

Ophoging balkon- of galerijvloer

Zoontjens ontwikkelde hiervoor het Dreen®Ceramicaplus systeem: ophogen van de vloeren met keramische tegels. Keramiek is een mooi en sterk materiaal, dat slijt- en kleurvast is en eenvoudig in onderhoud. Het bijbehorende onderliggende systeem zorgt ervoor dat de balkon- of galerijvloer echt strak en stabiel ligt én de ondergrond bereikbaar blijft.

Eenvoudig systeem

Het onderliggende systeem bestaat uit voetplaten, ringen en een 'fixplate lock'. De ringen, geplaatst in de voetplaat, zorgen voor de juiste ophoging. Bovenop komen de tegels te liggen op de fixplate lock. Hiermee voorkom je dat de tegels gaan schuiven, maar kunnen ze nog wel eenvoudig losgehaald worden.

Mooie uitstraling

Balkons en galerijen worden met dit systeem niet alleen beter toegankelijk, maar krijgen ook een nieuwe uitstraling. Een goede buitenruimte is belangrijk voor een woning, zeker in deze tijd. Een balkon is het verlengstuk van de binnenruimte, die net zo mooi ingericht moet worden en een fraaie tegel behoeft. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in vele kleuren en formaten. Zoontjens biedt drie kleurlijnen: Stone, Concrete en Wood. Zo is elk gewenst effect te creëren en krijgt het balkon of galerij de look die jij wilt.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie