Kingspan TEK; het nieuwe bouwen

Nul-op-de-meter woningen prefab gebouwd

Kingspan TEK is een Structural Insulated Panel System (SIPS). Het bestaat uit constructief isolerende sandwichpanelen. Hiermee wordt snel, luchtdicht en koudebrug arm gebouwd. Dit slanke bouwsysteem biedt meer gebruiksvloeroppervlakte, ontwerpflexibiliteit en de mogelijkheid om binnen een aantal dagen een ruwbouw casco neer te zetten. De mogelijkheden voor de afwerking van de gevel zijn onbeperkt. In het Brabantse Oss werd Kingspan TEK toegepast bij de bouw van het allereerste gasloze woningbouwproject in deze stad.

Nul-op-de-meter

Het project draagt de naam 'Horzak Hoeve'. Opdrachtgever BrabantWonen zet zich in voor een comfortabele en veilige leefomgeving voor iedereen in onze samenleving. Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel. De woningen zijn gebouwd volgens het nul-op-de-meter principe. Dat wil zeggen comfortabel wonen met een prettig binnenklimaat en een laag energieverbruik zonder gebruik van aardgas. 

Prefab

De rijwoningen zijn middels tunnelbouw opgezet. De gevelwanden zijn uitgevoerd met het Kingspan TEK bouwsysteem. Alle gevelelementen zijn volledig samengesteld in de productieomgeving van bouwpartner Welstand Bouw. Montage op de bouw verliep daardoor erg snel. Een soortgelijke werkwijze werd gehanteerd voor het dak. Doordat zowel de gevel als het dak in Kingspan TEK zijn uitgevoerd, is het resultaat luchtdicht en koudebrugarm. De panelen onderling sluiten perfect op elkaar aan. De woningen hebben op deze manier een minimale energiebehoefte wat leidt tot lagere energielasten. Helemaal Nul-op-de-meter proof dus. 

Kijk voor meer informatie over dit project of één van onze andere projecten op onze website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie