Breng de natuur naar binnen met een uitklapbaar balkon

Creëer een eigen buiten-ruimte met het VELUX CABRIO® balkonvenster.

Een prachtig appartement of loft hebben met een mooi uitzicht, volop daglicht en ruimte, maar toch jaloers zijn op vrienden of familie die een grote tuin of fijn balkon hebben. Haal dan buiten naar binnen en creëer een inpandig balkon.

Inpandig balkon

Heb je een hellend dak, dan kun je kiezen voor een balkonvenster. Het CABRIO® balkonvenster van VELUX bestaat al sinds 1990. De winst is niet alleen uitzicht, maar ook natuurlijke ventilatie, extra daglicht en een ruimtelijk gevoel. Het bovenste dakraam scharniert aan de bovenkant en opent in één beweging naar buiten, terwijl het onderste raam zich uitvouwt tot een glazen balkon met aan weerszijden hekjes. Het resultaat is een prachtig inpandig balkon dat de buitenwereld in huis brengt.

Panoramisch uitzicht in een nieuwe maat

Weer of geen weer, het slimme ontwerp van het VELUX CABRIO® balkonvenster zorgt altijd voor een panoramisch uitzicht. De ingebouwde ventilatieklep zorgt bovendien voor een continue stroom aan frisse lucht. De ramen functioneren onafhankelijk van elkaar, dus even het dakraam open zetten om te luchten kan ook. Zo garandeert het balkonvenster een gezonde, lichte leefomgeving.

Het VELUX CABRIO®  balkonvenster is standaard wit afgelakt en dankzij het bijzondere ontwerp en het drielaagse veiligheidsglas zeer energie-efficiënt. Het balkonvenster is naast de al bestaande breedtematen (94 cm en 114 cm breed), nu ook verkrijgbaar in 78 cm breed. Het grote voordeel hiervan is dat hij perfect past tussen de meeste voorkomende afstand tussen twee dakspanten, waardoor de montage nog eenvoudiger is. Ook combinaties met andere VELUX dakramen of meerdere Balkonvensters zijn mogelijk.


Zorgeloos genieten

“De combinatie van een gezond binnenklimaat en extra leefruimte was steeds het uitgangspunt bij het ontwerp van dit dakraam,” zegt Vince Kers, productmanager bij VELUX Nederland. “Een speciale vergunning is meestal niet nodig omdat het CABRIO® balkonvenster volledig aansluit op het dak wanneer het dicht is. In die situatie oogt het venster als een normaal dakraam. Mensen kunnen met het CABRIO® balkonvenster écht zorgeloos genieten van hun balkon en hun dromen voor het nieuwe jaar waarmaken.”

Meer weten over het VELUX CABRIO® balkonvenster? Kijk dan op de website van VELUX.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie