Kindertekeningen verwerkt in lijnafwateringsgoot

Onlangs is het centrum van Krabbendijke toekomst-bestendig gemaakt en esthetisch naar een hoger plan getild.

Onderdeel van de herinrichting is een bijzondere lijnafwateringsgoot met een uniek rooster dat ontworpen is door drie kinderen.

Het project

“In co-creatie met inwoners en aanwonenden hebben we een schetsontwerp gemaakt en is er een aanbestedingstraject opgestart”, vertelt Jacob-Jan Sinke, projectleider bij opdrachtgever gemeente Reimerswaal. “Bij dit project zijn zowel volwassenen als kinderen betrokken geweest, waardoor het nieuwe centrum in Krabbendijke van én voor iedereen is geworden.”

Samenspel creativiteit en techniek

Op advies van ACO heeft KWS Infra de ExoDrain lijnafwateringsgoot opgenomen in het ontwerp. Deze lijngoot dient zowel als afwatering als looplijn, zodat auto’s alleen nog maar parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen en voetgangers meer vrijheid ervaren. De vlakke lijngoot heeft dezelfde hoogte als de bestrating en geeft maximaal rijcomfort voor winkelwagens, rolstoelen en rollators. Een enorm pluspunt op het gebied van veiligheid.

Peter van den Adel, projectleider bij KWS Infra, vertelt dat dankzij deze lijngoot een onderscheidend custom-made roosterontwerp te maken was. “Na de gunning hebben wij een tekenwedstrijd uitgeschreven voor de 6 tot 12-jarigen in Krabbendijke. De 3 mooiste en typerende tekeningen voor Krabbendijke - een krab, appels en peren en het wapen van de gemeente - zijn uiteindelijk door de ACO designers verwerkt in het roosterpatroon”. 

Nigel Smit, designer bij ACO, licht toe dat deze creatieve ideeën een uniek resultaat leveren,  die hij getoetst heeft aan de technische haalbaarheid.

Eenvoudig beheer en onderhoud

Jacob-Jan Sinke is zeer content met het resultaat. “Ik stel het altijd eerlijke en professionele advies van ACO zeer op prijs. De ACO ExoDrain biedt voor ons meerwaarde. Want dit technisch robuuste product maakt ook het beheer en onderhoud eenvoudig dankzij het doordachte inspectieluik. Omdat deze lijnafwateringsgoot techniek combineert met creativiteit, ben ik fan van de ACO ExoDrain”.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie