Storax maatwerk balkonhekken – project “De Beukenhorst”

Christelijke Woning-stichting Patrimonium heeft een seniorencomplex van 15 verdiepingen gebouwd.

Het complex telt 15 verdiepingen met 60 appartementen. 40 van deze apparte-menten worden verhuurd door de woningstichting, zogenaamde sociale huurwoningen. De andere 20 apparte-menten werden door ZINN gerealiseerd. Deze appartementen worden aan mensen met een zorgindicatie toegewezen.

Herinnering en privacy

Iconisch aan deze woontoren is de door Storax geleverde en gemonteerde glazen balustrade met geperforeerde plaat. De slingerende perforatie van de aluminium panelen  balkonrailing is zo ontworpen dat het herinnert aan het Selwerderdiepje dat daar ooit door het landschap stroomde. Naast de esthetische functie geeft de geperforeerde plaat ook een stukje privacy aan de bewoners.


Maatwerk oplossingen

Storax heeft een standaard programma met hekwerken, maar deze zijn niet altijd toe te passen of volledig naar wens. De toepassing voor het project “De Beukenhorst” vroeg iets speciaals, de architect wilde een bijzondere uitstraling aan het gebouw geven. Daarom biedt Storax de mogelijkheid om maatwerk oplossingen te realiseren. Het custom hekwerk kan vanaf de ontwerpfase in samenwerking met de productmanager worden ontwikkeld.
 

Van ontwerp tot montage

De productmanager heeft de expertise om samen met de architect en de productieafdeling de mogelijkheden, maar ook onmogelijkheden te bespreken. Aan de hand van de mogelijke opties, zoals het vormgeven van de balusters, lamellen, buigen van het hekwerk of het toevoegen van een geperforeerde plaat zoals in dit project, kan er een hekwerk worden ontworpen. Storax kan het gehele traject verzorgen van advies, ontwerp, tekenwerk tot en met de productie en montage van de hekwerken.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan per mail contact op met productmanager Victor Barneveld of telefonisch via (078) 303 09 18. Kijk voor meer informatie over maatwerk hekwerken op onze website.

« Nieuws overzicht