Grote raampartijen smeekten om buitenzonwering in moderne villa

Aangename binnen-temperaturen zonder afbreuk te doen aan het strakke design.

Een ultramoderne nieuwbouw villa, strak wit pleisterwerk en grote raampartijen: alles om comfortabel te kunnen wonen. Zo dachten ook de eigenaren toen ze er zeven jaar geleden introkken. Helaas moesten ze al snel op zoek naar de juiste ingreep om het op warme dagen binnenshuis toch aangenaam fris te houden. Binnen genieten ze dan wel van veel daglicht, maar pal op de zuidkant vangen de grote ramen helaas ook de volle zon én de warmte die daarmee gepaard gaat.

Aan doekzonwering dachten de eigenaars wel al bij de bouw van hun woning, maar uiteindelijk lieten ze zich dat afraden uit schrik voor een povere windbestendigheid bij de grote oppervlakken. Het zonwerend glas zou de zon wel voldoende weren, werd hen voorgehouden. Dat bleek al snel niet het geval en ook andere ingrepen (binnengordijnen, zonwerende folie op het glas, …) boden geen soelaas. En dus kwamen ze vorig jaar uiteindelijk toch terug bij doekzonwering.

Perfecte match met ‘minimal windows’

“Enige probleem”, herinnert installateur Luc Boonen zich, “waren de smalle raamprofielen van de ‘minimal windows’. Van de bestaande doekzonwering op de markt zouden de zijgeleiders sowieso voor het glas uit komen. De ‘Fixscreen Minimal’ met z’n 2 cm brede zijgeleiders kwam hier dus als geroepen. Voor na-installatie op strakke woningen met ‘minimal windows’ is dit dan ook het gat in de markt. Zeker voor grote ramen, aangezien je met een kleinere doekkast toch die grotere oppervlakken kunt coveren”.

Installatiegemak

“Niet alleen qua look & feel, maar ook op het vlak van installatie betekent deze nieuwe Fixscreen een flinke stap voorwaarts”, geeft Luc Boonen nog mee. “Hiermee kunnen we de doekkast perfect apart bevestigen, alvorens de geleiders op hun plaats te monteren. Dat je ook de nieuwe onderlat voortaan ter plaatse kan (de)monteren scheelt enorm in het gewicht bij installatie van grote screens”.

Aangename binnentemperatuur en zicht naar buiten

Zodra de zon nu op het raam schijnt, laten de eigenaren de doekzonwering neer. En daarmee blijft het er zelfs op hete zomerdagen aangenaam in huis. “Om dan nog maar te zwijgen over het grote voordeel dat het zicht naar buiten blijft behouden”, besluiten ze.

Meer informatie vindt u op de website van RENSON.

Bekijk de video van de installatie:

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie