Balkons achteraf monteren zonder beschadiging en onderstempeling

Hoe Schöck inspeelt op een veranderende markt met Isokorf® IQlick

Schöck is continu op zoek naar slimme oplossingen om betere energie-prestaties te leveren maar ook om een veranderde markt optimaal te bedienen. Een goed voorbeeld hiervan is het nieuwe Isokorf® IQlick systeem, waarmee prefab balkons vanuit de kraan binnen 15-25 minuten worden gemonteerd. Voor de nieuwe achterafmontage-oplossing heeft Schöck de bestaande Isokorf® SK voor bevestiging van staal aan beton gemodificeerd. Gert-Jan van Tol – Specialist Techniek bij Schöck – vertelt meer over de technische realisatie.

Schöck Isokorf® IQlick

“We hebben het nieuwe IQlick-systeem zo ontwikkeld dat het uiteindelijke afstellen van het balkon kan plaatsvinden aan de balkonzijde of aan de vloerzijde. Bij IQlick type A steken de draadeinden uit het balkon en worden deze met moeren verankerd aan de zogenoemde stalen verbindingsplaat die bevestigd is aan de vloerzijde. Bij type B hebben we dit principe precies omgekeerd”, legt Gert-Jan uit. Vrij uitkragende balkons zitten in het bouwproces vaak in de weg en de kans op beschadigingen en vervuiling van het schoonbeton is groot. De tijdige levering van het prefab balkon is in de huidige bouwmarkt een extra risico. Montage van de balkons ná de bouw van het casco lost deze problemen in één keer op. Gert-Jan: “Een groot voordeel van IQlick is dat er geen tijdelijke onderstempeling meer nodig is, en dat levert een groot voordeel op in kosten en manuren.”

Maatvoering

Voor achterafmontage is maatvoering een belangrijk item. Schöck doet daarvoor het voorstel om te werken met een montagemal op basis van een UNP, waarmee de positie van de verankering in de vloer maatvast kan worden ingestort. Door gebruik te maken van standaard staalprofielen met een slim gatenpatroon, is de mal herbruikbaar voor alle balkons. Schöck heeft hiervoor tekeningen beschikbaar voor een kostenefficiënte en duurzame oplossing. Gert-Jan: “Als de Isokorf® elementen maatvast zijn ingestort zal de montage soepel en snel verlopen.”

Meer dan een koudebrugsysteem

Schöck staat bekend om haar Isokorf® koudebrugsysteem. Door een optimale isolatie te bieden, worden de schadelijke effecten van thermische bruggen zoals schimmelvorming bij uitkragende bouwdelen geminimaliseerd. En daarmee creëert Schöck uiteindelijk veel waarde voor de eindgebruiker. Met nieuwe innovaties zoals Isokorf® IQLick probeert Schöck ook het bouwproces steeds duurzamer en efficiënter te laten verlopen.

Co-creatie leidt tot succes

Schöck werkt samen met partners aan co-creaties om sneller te innoveren en de markt optimaal te bedienen. Het Isokorf® koudebrugsysteem maakt bijvoorbeeld onderdeel uit van de prefab balkons van Balkonfabriek, die speciaal ontwikkeld zijn voor renovatie- en transformatieprojecten. Ook voor de Gevelindustrie is Schöck een toonaangevende partner. Samen met Leebo ontwikkelde Schöck bijvoorbeeld ThermoFrame®, een lichtgewicht en dragend sandwich-staalframe. Het gevelsysteem wordt thermisch onderbroken met het Schöck Isolink® koppelanker, bestaande uit glasvezelcomposiet.

‘Schöck Inside’

De markt vraagt om totaaloplossingen en Schöck heeft als doel om zoveel mogelijk onderdeel te zijn van deze oplossingen. Door co-creaties op de markt te brengen wil Schöck een kwaliteitskeurmerk vormen zoals Intel dat is voor computers. Jeroen Troost - Managing Director bij Schöck – legt uit:  “Je koopt nooit een processor bij Intel, maar je koopt een totaal functionerende pc met ‘Intel inside’. Doordat dát specifieke ingrediënt aanwezig is, koop je met vertrouwen en kies je voor kwaliteit. Dat is precies wat wij ook willen bereiken: met een Schöck verankering weet je dat het balkon goed, betrouwbaar én duurzaam is.”

Meer informatie

Nieuwsgierig naar de voordelen van Schöck Isokorf® IQlick? Kijk dan op www.achterafmontage.nl. Voor vragen kunt altijd contact opnemen met Schöck. Bekijk ook onderstaande video en ontdek hoe gemakkelijk achterafmontage is in de praktijk.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie