Gorter® glazen dakluik biedt meer mogelijkheden

Meer daglicht in bedrijfspand of woning, gecombineerd met een veilige daktoegang?

Het Gorter RHTG-dakluik biedt niet alleen in de zomer een praktische en mooie toegang naar een dakterras, ook in najaar geeft het meer licht in de onderliggende ruimte. Daarnaast biedt het dakluik een extreem goede isolatie, UV-wering, een praktische bediening, ventilatiemogelijkheden en is het doorval- en inbraakveilig.

 
Een veilige daktoegang

Dakluiken worden algemeen toegepast om een veilige toegang te verschaffen tot platte daken voor onderhoudswerkzaamheden of ze bieden toegang tot dakterrassen of daktuinen. Hierbij kan het dakluik worden gecombineerd met een TÜV NORD gecertificeerde Gorter vaste trap of bijvoorbeeld een betontrap die in het gebouw is geïntegreerd.

Daglicht en ventilatiemogelijkheden

Het komt steeds vaker voor dat de dakluiken worden toegepast als alternatief voor lichtkoepels en zelfs als alternatief voor een lichtstraat. Met zijn grote glasoppervlak biedt het luik voldoende licht in de onderstaande ruimte. Daarnaast kan het dakluik ook ingezet worden voor ventilatiedoeleinden waarbij het dakluik, middels de elektrische bediening, in iedere gewenste positie opgezet kan worden.

In de zomer en winter aangenaam

De glazen dakluiken zijn voorzien van driedubbel HR+++ isolatieglas. Samen met een volledig thermisch onderbroken opstand hebben de dakluiken een onovertroffen isolatiewaarde van Uw ≤ 0,83 W/(m².K) welke is bevestigd vanuit de CE certificering (ETA-18/0831). Het glas is 100% UV-werend en binnenin het glas is een warmte-reflecterende coating aangebracht waardoor het zomers niet onnodig warm wordt. Daarnaast zijn de glazen dakluiken, met een geluidreductie van 42 dB in het glas, doorvalveilig en inbraakwerend conform EN 356:NPD/NPD/P2A.

Uitvoeringen, bestekteksten of offerte

Het Gorter dakluik met HR+++ glas is in drie afmetingen leverbaar, optioneel met gecertificeerde Gorter vaste trap. Meer informatie over het glazen dakluik, BIM/CAD-tekeningen en bestekteksten vindt u op de Gorter website. Ook kunt u direct contact opnemen met de specialisten van Gorter Luiken.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie