Renson Healthbox 3.0

Installatiegemak, tijdwinst en overzicht voor de installateur

Wat de technieken in een onlangs gerealiseerd appartementsgebouw met drie wooneenheden in het Belgische Herenthout betreft, opteerden aannemer en installateur voor de nieuwe geconnecteerde, vraaggestuurde ventilatie-units Healthbox 3.0 van Renson. Via een smart home app communiceert deze zowel met de installateur als met de bewoner.

Het appartementsgebouw werd gerealiseerd conform de hedendaagse vereisten inzake wooncomfort en energiezuinigheid. Er wordt verwarmd met een gaswandketel-doorstromer. “We merken dat er in nieuwbouwprojecten als deze nog te vaak wordt gefocust op warmte, en te weinig op koeling”, aldus installateur JM Airconditioning uit Zandhoven.

Energiezuinigheid en comfort hand in hand

Naast energiezuinigheid was vooral het comfort van de bewoners hier de grootste zorg van de aannemer. Hier werd gekozen voor een C+ ventilatiesysteem met Healthbox 3.0 Smart Zone van Renson. Dit houdt in dat er Invisivent ventilatieroosters werden geplaatst op de ramen voor de toevoer van verse lucht, maar dat er – naast de natte ruimtes – ook in sommige droge ruimtes (zoals de slaapkamer) vervuilde binnenlucht rechtstreeks wordt afgevoerd via de centrale Healthbox 3.0 ventilatie-unit.

Klepcollector

Essentieel onderdeel van de Healthbox 3.0 installatie is de klepcollector, een T-stuk - amper 20 cm hoog - dat meerdere functies heeft: “Er is niet enkel de mogelijkheid om het aantal aansluitingen op de ventilatie-unit van 7 op 11 te brengen. Het T-stuk laat ook toe om decentraal te werken, wat impliceert dat de kleppen niet meer rechtstreeks op de Healthbox 3.0 dienen te worden aangesloten, maar dat ze ook in een andere ruimte kunnen worden geplaatst. Last but not least speelt Renson met dit T-stuk ook in op de trend van compacter bouwen. De luchtkanalen kunnen netjes naast mekaar worden gemonteerd, of bijvoorbeeld geïntegreerd worden in een valse wand of plafond”, aldus de installateur.

Installatiegemak voorop

Via de speciaal ontwikkelde installateurs-app wordt de installateur door het installatieproces geloodst. Waardoor het eenvoudiger wordt om de ventilatie-unit op een kwalitatieve manier te installeren en te kalibreren. De configuratie en alle parameters zoals drukval, ingesteld debiet… worden gevisualiseerd. Het instellen en bijstellen van de debieten gebeurt eveneens via de app, de Healthbox 3.0 past zich onmiddellijk aan. Bovendien worden na de kalibratie automatisch de nodige documenten voor de EPC-aanvraag digitaal opgemaakt in de My Lio-webportal, zonder papierwerk.

 
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie