Strakke en duurzame zwart-wit look voor moderne woning

Renson Linarte matcht perfect met witte sierpleister

In Oostende waren de eigenaren van deze moderne nieuwbouwwoning sterk betrokken bij het ontwerp. Als combinatie voor de witte sierpleister waren ze daarvoor nog op zoek naar een verticale gevelbekleding. Met Linarte van Renson leverde dat een mooi en strak eindresultaat op.

Al snel kwam op het vlak van gevelbekleding de keuze tussen hout of aluminium op de proppen. Maar waar hout het in prijs won van aluminium, waren de eigenaren er vooral sceptisch over dat dat niet egaal zou vergrijzen. De oplossing is dan om het met de regelmaat van de klok te behandelen, maar dat brengt natuurlijk heel wat onderhoud en bijbehorende kosten met zich mee.

Duurzaam en strak ontworpen

Ook qua duurzaamheid kwam al snel de overtuiging dat voor de lange termijn de aluminium gevelbekleding het veruit haalt van het alternatief in hout. En dus viel de keuze uiteindelijk op Linarte van Renson, die hier in dezelfde kleur als het aluminium schrijnwerk uitgevoerd werd. Met ook de zwarte stopcontacten, videofoon en het buitenkraantje perfect aansluitend op de gevelbekleding ingewerkt, wordt nergens ingeboet aan de strakke look van deze woning. Om de kwestie van die look & feel ook verder door te trekken, werkte de eigenaar aan een zelf ontworpen brievenbus in een tuinmuurtje, dat op zijn beurt ook met de Linarte profielen afgewerkt werd.

Met de verticale Linarte profielen van Renson over de hele gelijkvloerse verdieping doorgetrokken rondom het huis, zit ook de fietsenberging hier in eenzelfde jasje. Inclusief toegangsdeur, die daarmee haast onzichtbaar in de met aluminium blokprofielen aangeklede wand ingewerkt zit.

Ledstrips en profielen

Naast de voordeur zitten bovendien enkele ledstrips ingewerkt in de verticale gevelbekleding. “Even dachten we eraan om ook houten inserts in de lamellen te voorzien, maar uiteindelijk kozen we er dan toch voor om het ontwerp sober te houden. Wat we aan de voorkant van de woning wel deden, is de 16 en 30mm diepe ‘Block’-profielen afwisselen. Dat geeft meteen een veel levendiger effect en is qua plaatsing heel makkelijk te realiseren omdat de lamellen individueel met behulp van clips op de horizontale aluminium dragers geplaatst worden. Op de andere kanten van de woning, hielden we het wel op enkel de 16mm diepe profielen.”

Ontdek meer op de website van Renson.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie