De nieuwe SAB dakpanelen in de praktijk

Hoe bevallen de nieuwe SAB dakpanelen uit de fabriek in Geldermalsen?

Nu de eerste orders dakpanelen de fabriek verlaten, stromen de reacties binnen. Veel lovende woorden, gelukkig. Daar zijn we blij mee.

Wat ideaal lijkt op de tekentafel moet zich toch in de praktijk bewijzen. SAB voert schouwingen uit bij de eerste projecten, om te zien of dat gelukt is.

 
Medewerkers van SAB controleren zelf

Voor de schouwingen bezoeken medewerkers van SAB de bouwplaatsen om met eigen ogen de montage van de panelen te zien. Ze controleren nogmaals de aangeleverde panelen en ook het gemonteerde resultaat. Tijdens de bouwbezoeken bespreken we ook de ervaringen van de monteurs en aannemers met de panelen.

Enthousiaste reacties

Zij krijgen de eerste reacties op de panelen, en die zijn over het algemeen enthousiast: “Goede kwaliteit dakpanelen, zien er netjes uit”, “een hele nette overlap” en “prettig in de montage” zijn een paar van de reacties op het dakpaneel met 3-kroons trapeziumprofilering.

Goede keuzes

Aandachtspunten bij de controle van de panelen zijn de nieuwe aspecten aan de panelen: de nieuw ontworpen voeg, de trapeziumprofilering van het TL paneel aan de buitenzijde, en de schone overlap. Tijdens de montage van deze eerste projecten blijkt dat de keuzes die we hier gemaakt hebben, de goede zijn geweest.

Montage

De nieuw ontworpen voeg zorgt voor een makkelijke montage en een goede aansluiting van de panelen. Wind- en waterdicht. De schone overlap is ook daadwerkelijk schoon en de diepe trapezium liniëring voorkomt deukvorming. “Bij het strak aandraaien van de schroeven blijft de staalplaat mooi strak. Zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van het lijf”, krijgen we te horen.   

Details worden nauwkeurig bekeken

Tijdens de bouwbezoeken kijken de medewerkers van SAB heel precies naar de details. Hoe liggen de panelen op de vrachtwagen? Zit het dichtband er netjes op? Is de compressie goed? Nu de productie en uitlevering van de dakpanelen op gang gekomen is, vormt kwaliteitsbewaking een belangrijk deel van het optimalisatieproces. Met al deze informatie vervolmaken we de productie tot alles perfect is.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie