Swisspearl Windstopper

Een dampscherm dat sterkte, waterkering en brandveiligheid biedt.

In een geventileerde gevel moet het dampscherm er in de eerste plaats voor zorgen dat het binnenblad niet wordt aangetast door vocht, regen en wind. Vezelcement is vanwege de vocht-regulerende en schimmelwerende eigenschappen een bouwmateriaal dat perfect geschikt is als bouwplaat voor in de spouw.

Waterkerende, dampopen en brandwerende vezelcementplaat

De stijve Swisspearl Windstopper platen zijn zeer geschikt als dampopen water- en brandwerende laag in de constructie van een geventileerde gevel. Door de Swisspearl Windstopper plaat wordt elke mogelijke achterliggende isolatie en constructie voldoende afgeschermd tegen brand, regen en wind. Het is een stijve plaat die ook bijdraagt in de schijfwerking van onder andere houtskeletbouw constructies. De massa van de plaat heeft een veel betere geluidisolatie dan bouwfolies.

Swisspearl Windstopper Basic

Swisspearl Windstopper Basic kan een half jaar lang dienst doen als tijdelijke bescherming tegen weer en wind, in afwachting van de definitieve gevelbekleding. Binnen kan ondertussen de afbouw probleemloos worden uitgevoerd.

Swisspearl Windstopper Extreme

De Swisspearl Windstopper Extreme heeft in basis dezelfde werking als de Swisspearl Windstopper Basic. De Extreme kan echter tot wel een jaar lang fungeren als tijdelijke gevel, in afwachting van de definitieve gevelbekleding. Ook is de Extreme geschikt voor gevelbekledingen met een open gevelafwerking tot wel 20% van het oppervlak. De Cembrit Windstopper Extreme kan in de kleur grijs en antraciet geleverd worden, waardoor de plaat nog minder zichtbaar is door de open voegen.

Brandveiligheid

De Swisspearl Windstopper plaat is met brandklasse A2-s1,d0 onbrandbaar en kan gecombineerd worden met alle courant gebruikte isolatiematerialen. Daarbovenop beschermen Cembrit Windstopper platen in 9 mm met hun brandbeschermingsklasse K1-10 zelfs brandbaar isolatiemateriaal. De plaat zorgt hierdoor dat de gehele opbouw inclusief isolatie voldoet aan de strenge eisen van brandveiligheid. Toepassing van de Cembrit Windstopper 4,5 mm biedt zo veel bescherming dat zelfs brandbare isolatie zoals ‘kaal’ EPS kan worden toegepast.

Met Swisspearl Windstopper behoren wapperende, uitpuilende en losrakende folies tot het verleden. Ook biedt Swisspearl Windstopper meer bevestigingsmogelijkheden. Kijk voor meer informatie op de website van Swisspearl. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie