Swisspearl gevels voor woningbouw

In de woningbouw is enerzijds het uiterlijk van gevelbekleding van groot belang, daarom moet de materiaalkeuze wel-overwogen zijn. Anderzijds is de duurzaamheid van het product een bepalende factor.

Swisspearl vezelcementproducten voldoen aan deze criteria voor woningbouw.

Zowel bij nieuwbouw, als bij renovatie van woningen, kunnen Swisspearl producten zeer goed toegepast worden. Vezelcement panelen hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsarm, waarbij Swisspearl op meerdere producten 15 jaar garantie geeft.

Brandveilig bouwen

Bijna alle Swisspearl producten vallen in brandklasse A2. Een groot voordeel daarvan is dat ze brandvoortplanting via de gevel tegengaan. Ze kunnen daardoor goed en eenvoudig worden toegepast in gevels van bijvoorbeeld appartementencomplexen en geschakelde woningen.

Esthetisch

De toepassing van door-en-door gekleurd vezelcement voor boeiboorden en overstekken is niet alleen duurzaam, maar ook esthetisch fraai. De zaagranden hebben bij deze platen dezelfde kleur als het oppervlak, waardoor het afwerken daarvan niet nodig is.

Economisch

Swisspearl Plank is een product dat zeer geschikt is voor onder andere de economische en duurzame vervanging van houten of kunststof gevels. De mat geschuurde Swisspearl Patina Original gevelplaat, wordt vaak gebruikt ter vervanging van houten boeiboorden, overstekken en dergelijke. Deze producten zijn ideaal om met een beperkt budget de woning te verfraaien en de levensduur maximaal te verlengen.

Ontwerpvrijheid

Gevels uitgevoerd met Swisspearl gevelbekleding kunnen elk gewenst karakter geven aan een woning of woongebouw. Ontwerpers hebben veel vrijheid in de vormgeving en een ruime keuze aan kleuren. Zo bieden vezelcement gevelpanelen een brede range aan esthetische mogelijkheden, die passen in hedendaagse architectuur.

Voor het opdoen van inspiratie voor uw project, kunt u terecht op de website van Swisspearl. De vele referenties leveren u ongetwijfeld een bron van inspiratie op!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie