Geen beweging in te krijgen

Tips hoe u een industriële deur van zijn plek kunt krijgen zonder er een krachtproef van te maken.

Industriële deuren zijn vanwege het robuuste ontwerp vereist voor allerlei soorten toepassingen, maar punt twee is dan weer wel: alle kracht moet in de strijd gegooid worden om de deuren open te krijgen of te sluiten. Geregeld is het zelfs helemaal niet mogelijk om de deur met de hand te bewegen. Een nadeel aan industriële deuren is namelijk dat ze regelmatig topzwaar zijn en het daarom een hele work-out op zich is om ze te openen en te sluiten. Nu is er niks mis met wat beweging op een dag, maar ter bescherming van rug en schouders is het waarschijnlijk beter om hiervoor een abonnement bij de sportschool te nemen. Maar nu is natuurlijk de vraag: hoe kunnen deze deuren dan wel eenvoudig geopend en gesloten worden?

Open en sluit de deur met een aandrijving

Om industriële deuren te openen en sluiten kan een (op maat geleverde) DICTATOR deuraandrijving geïnstalleerd worden, zodat de betreffende draai- of schuifdeur eenvoudig geopend of gesloten kan worden – zonder krachtinspanning.

Voor elke deur een aandrijving

Een aantal voorbeelden van aandrijvingen zijn bijvoorbeeld de DICTAMAT Move en DICTAMAT 310-21 XXL:

  • DICTAMAT Move: half- en volautomatische aandrijving voor schuifdeuren met een vleugelgewicht tot wel 4000 kg.
  • DICTAMAT 310-21 XXL: volautomatische XXL-deurautomaat voor draaideuren tot 600 kg.

Voor branddeuren is een speciale variant beschikbaar welke met een brandmeldcentrale (BMI) kan worden aangestuurd en vervolgens fail-safe middels een mechanisch sluitmechanisme de deur laat sluiten.

Wat als mijn toepassing niet standaard is?

Regelmatig zijn toepassingen van industriële deuren unieke situaties waar niet een pasklare bestaande oplossing beschikbaar voor is. Hierom kunnen aandrijvingen speciaal op maat gemaakt worden zodat ze precies aansluiten op de betreffende situatie. DICTATOR biedt een speciale adviesservice aan, waar experts samen met u een specifieke oplossing zoeken voor uw toepassing.

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

Om een idee te krijgen van hoe een aandrijving in de praktijk eruitziet en werkt kunt u ook hier klikken om verschillende toepassingen op onze website te bekijken!

« Nieuws overzicht