Een schuifdeur in huis … is dat niet meer iets voor bejaardenhuizen of hotels?

Een schuifdeur is juist erg praktisch in huis of op kantoor!

Denk alleen al eens aan de ruimte die de draai van een ‘normale’ traditionele deur inneemt. Met een schuifdeur bespaar je hier al snel zo’n 0,6 m². Ook de muur is ineens een stuk beter te benutten, want je kan meubilair tot aan de deuropening zetten, zonder dat er een draaideur in de weg zit.

 
 
Een schuifdeur bespaart dus ruimte, maar is dat het enige voordeel?

Een schuifdeur past ook bij levensloopbestendig wonen en werken. Wat als je bijvoorbeeld je been breekt of erger en ineens in een rolstoel terecht komt? In een animatie laten we je al snel zien dat het bedienen van een schuifdeur ten opzichte van een draaideur echt 2 handelingen minder is.

Ruimtebesparend en levensloopbestendig dus, maar is een schuifdeur lastig te plaatsen?

Wilde je vroeger een schuifdeur in de muur, dan moest je hier zelf wat voor creëren. Dat hoeft niet meer! Er zijn fantastische kant-en-klare schuifdeursystemen die snel ingebouwd kunnen worden zonder dat je meteen een dikke muur krijgt. Onze inbouwsystemen passen al in een wand van 10 cm.

Snel in te bouwen en maatvast dus … en hoe zit het dan met de keuze van afwerking?

Je bepaalt zelf de uitstraling. Zo zijn er systemen die afgewerkt worden met een aparte deurpost en architraaf, maar je kan ook kiezen voor een modernere, strakkere look met een inbouwsysteem met geïntegreerde deurpost dat helemaal glad wordt afgewerkt. Ook in de keuze van een deurpaneel laten wij onze klanten helemaal vrij. Een dicht schuifdeurpaneel is niets anders dan een gewone stompe deur waar wat sleuven in gemaakt moeten worden. Ga je voor gemak, dan kunnen wij ook deurpanelen leveren die al helemaal voorbewerkt zijn.

Een schuifdeur van glas is ook mogelijk

Bij onze schuifdeursystemen kunnen wij bijpassende glasklemsystemen leveren die zonder voorboren op een glaspaneel gemonteerd kunnen worden. Denk ook eens aan een glazen schuifwand voor een extra ruimtelijk gevoel. Ook hier hebben wij innovatieve systemen voor.

Wist u dat …

BestFix Schuifdeursystemen importeur is van Ermetika® en KLEIN®. Beide merken zijn toonaangevend in de markt op het gebied van innovatie en kwaliteit en alle systemen worden volledig in Europa gefabriceerd. Wij houden voorraad van de meest voorkomende maten en uitvoeringen en hebben snelle levertijden voor speciale maten, uitvoeringen of grotere orders.

Advies nodig?

Ook dan staat ons team graag voor u klaar!

« Nieuws overzicht