Doekzonwering zonder in te leveren op detaillering vliesgevel

Fixscreen Minimal

Zichtbaarheid is cruciaal voor dit nieuwbouw bankkantoor in Roeselare (België). Met de nieuwe Fixscreen Minimal CW50 zonwering van Renson perfect geïntegreerd op de vliesgevel langs de straatkant, wordt dit extra benadrukt. Terwijl men er toch steeds tegen de zon beschut zit.

Een minimalistisch en functioneel gebouw dat voldoet aan alle noden van een modern bank- en verzekerings-kantoor: dat was de wens van de aannemer. Grote glaspartijen en een open landschapskantoor waren hier dan ook een evidente voorwaarde voor de architect, die uitging van een langwerpige balk als vormgeving voor deze nieuwbouw.

Ideaal voor slanke raamprofielen

Voor de Fixscreen Minimal CW50 doekzonwering van Renson werd dit een pilootproject. Die werd speciaal ontwikkeld voor vliesgevels als deze. De koppelgeleiders zijn daarom net zo breed (50mm) als de profielen van de vliesgevel. “Dankzij dit nieuwe type doekzonwering konden we toch kiezen voor slanke gordijngevelprofielen”, aldus de architect. Bovendien zitten zowel de zijgeleiders als de doekkasten van de zonwering volledig weggewerkt in de gevel, wat de detaillering uiteindelijk alleen maar ten goede komt.

Subtiel geïntegreerde buffer tegen felle zon

De Fixscreen Minimal CW50 zonwering van Renson werd dus naadloos geïntegreerd in de buitengevel. En dus valt deze eigenlijk nauwelijks op. Zelfs met de screens neergelaten, vormt alles één mooi geheel, terwijl de zon toch tegengehouden wordt daar waar dat het meest efficiënt is om oververhitting binnen te voorkomen: nog voor die het glas kan bereiken. Toch was het vooral het negatieve effect van een laagstaande of felle zon (met reflectie op schermen en op de witte bureaus als gevolg) dat de aannemer voor doekzonwering deed kiezen. Dat die geen afbreuk hoeft te doen aan het strakke ontwerp van dit kantoor, is daarbij uiteraard mooi meegenomen.

Kijk voor meer informatie op de website van Renson.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie