Walraven goes digital met de UOB!

Succesvol samenwerken en betrouwbaar uitwisselen van informatie

Per oktober 2020 heeft Walraven zich aangesloten bij de UOB (dé open Uniforme Objecten Bibliotheek) voor het succesvol samenwerken en betrouwbaar uitwisselen van technische informatie tussen projectpartners. De UOB biedt innovatie, slagkracht, een hogere kwaliteit en efficiencywinst aan de hele sector. Met deelname aan de UOB geeft Walraven invulling aan de wens van haar klanten om data-driven te werken en operational excellence ten volle uit te voeren.

Danny van Rij-Roks, Director Integrated Construction Solutions: “Met dit initiatief bouwen wij verder aan onze toekomst en creëren wij waarde voor onze klanten. De UOB draagt bij aan een verdere optimalisatie en standaardisatie van het bouwproces wat ten goede komt aan een duurzamere wereld. Wij willen data-driven ondernemen!” 

Wat is de UOB?

De open UOB (Uniforme Objecten Bibliotheek) is een online platform dat de mogelijkheid biedt om in iedere CAD-applicatie lichte, gestandaardiseerde 3D-objecten te creëren op basis van ETIM-MC fabrikantdata en template objecten. Doordat er gebruik wordt gemaakt van ETIM en ETIM-MC data zijn deze objecten door iedereen in iedere fase (ontwerp, realisatie, beheer) te begrijpen en te gebruiken.

De 3D-modellen zijn tussen alle partijen in de keten echt uitwisselbaar, ongeacht verschillende CAD-applicaties. Op deze manier beschikt de hele keten over dezelfde informatie en gedeelde inzichten. Dit vergroot de slagkracht en efficiency enorm, zeker ook waar het gaat om duurzaamheid en circulariteit.

Wat doet Walraven?

Als fabrikant zijn wij eigenaar van onze productdata en productinformatie. Door middel van de open UOB kunnen onze klanten gebruik maken van onze datasets op basis van ETIM en ETIM-MC. Zo zorgen wij voor correcte en volledige productdata, en vergemakkelijken wij de ontwerp-, bouw-  en onderhoudsprocessen van onze klanten.

Op dit moment zijn er in 5 ETIM-MC klassen in totaal 139 producten geplaatst, en de komende periode zullen er meer volgen.

Meer weten?

Bezoek onze website voor meer informatie over Walraven. Wij helpen u graag verder!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie