Met de Roval-RoofGuard® veilig het dak op

De voordelen van aluminium dakrand-beveiliging

Op het platte en lichthellende dak moeten voorzieningen worden getroffen om valgevaar te voorkomen. Dat kunnen permanente of tijdelijke oplossingen zijn. Om af en toe veilig het dak te kunnen betreden heeft Roval Aluminium de Roval-RoofGuard® ontwikkeld. Dit is een lichtgewicht aluminium dakrandbeveiliging die geschikt is voor platte daken tot een hellingsgraad van 10. Groot voordeel van de Roval-RoofGuard® is dat het systeem modulair is opgebouwd. Dat betekent dat het eenvoudig uitbreidbaar is en daardoor voor elk dak geschikt, ongeacht het dakoppervlak.

De aluminium dakrandbeveiliging van Roval kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden dan alleen als opstelling langs de dakrand. De RoofGuard® is ook uitermate geschikt om risicovolle zones op het dak af te schermen, zoals lichtkoepels en -straten, voorzieningen voor airco-installaties en nutsinstallaties. Door de RoofGuard® rondom deze zones te plaatsen, worden deze zones afgeschermd. Het zijn immers kwetsbare gebieden op het dak. Het plaatsen gebeurt overigens razendsnel. Dat is onder meer te danken aan het aluminium, dat niet alleen een sterk materiaal is, maar ook licht in vergelijking met bijvoorbeeld stalen oplossingen. Hierdoor is montage zeer eenvoudig.

De Roval-RoofGuard® is uitgebreid getest op veiligheid. De constructie kan een stootje hebben, zo blijkt uit de  EN 13374, klasse A-certificering.

Onderdelen

De aluminium dakrandbeveiliging bestaat uit verschillende onderdelen, zoals aluminium staanders, liggers en contragewichten.  Aan de aluminium staanders worden op eenvoudige wijze de twee aluminium leuningen bevestigd. Deze staanders zijn bevestigd in de oersterke, door Roval zelf ontwikkelde aluminium koppelvoet. Vanuit deze koppelvoet lopen de aluminium liggers iets boven het dakoppervlak rechtstreeks in de contragewichten. Deze contragewichten zijn van gerecycled kunststof vervaardigd en zorgen letterlijk voor tegenwicht. Hierdoor kan de Roval-RoofGuard® onder normale omstandigheden niet kantelen.  De aluminium dakrandbeveiliging is sterk, stabiel en duurzaam. Dat laatste onder meer dankzij de toepassing van gerecycled kunststof voor de contragewichten, maar ook doordat de aluminium onderdelen onderhoudsarm zijn.

Documentatie

Van de Roval-RoofGuard® is uitgebreide documentatie beschikbaar. Een leaflet voor een snel overzicht of de uitgebreide brochure, waarin alle technische gegevens omschreven staan, zijn te downloaden op de website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie