Fluisterstil, vraaggestuurd en perfect geïntegreerd

Renson Endura Delta: WTW ventilatiesysteem bij uitstek voor strakke villa

In het strakke ontwerp van deze moderne villa in het Belgische Lembeke was geen plaats voor raamventilatieroosters. En dus kwam de Endura Delta in het vizier. Die WTW ventilatie-unit werd perfect geïntegreerd in deze verbouwde bungalow.

De keuze viel op de 450m³/u variant van de vraaggestuurde Endura Delta van Renson. Daarvan zijn de debieten zodanig regelbaar dat ze aan de specifieke omstandigheden van elk project aangepast kunnen worden. Dankzij de geïntegreerde CO2-, VOC- en vochtsensoren wordt het ventilatieniveau bovendien enkel dan opgetrokken wanneer dat echt nodig is op basis van de binnenluchtkwaliteit die continu gemonitord wordt.

Vanaf het eerste ontwerp

Toch is het met dit soort WTW-systemen volgens de installateur in kwestie vooral zaak om vroeg rekening te houden met de impact ervan op het ontwerp. Er is niet alleen de unit met warmtewisselaar die ingebouwd moet worden, maar daarbij komt ook het dubbele kanalennet voor toevoer en extractie. Bij dit project is dat prima verlopen, met kanalen weggewerkt in het plafond en in de hellende dekvloer van het platte dak én met het toestel zelf in een ruime kast in de wasplaats.

Installatiegemak en energiezuinigheid

Op technisch vlak heeft de installateur niets dan lof over de Endura Delta: “De aansluitingen op de unit hebben een standaard diameter van 180 mm. Dat is ruim voldoende om op basis van de lengte van de kanalen te vervallen tot het debiet dat je uiteindelijk nodig hebt. Bovendien kan je dankzij de installatie-app als installateur het toestel zodanig instellen dat het ’s nachts niet boven een bepaald debiet of percentage mag gaan. Zo vermijd je geluidshinder en scoort de Endura Delta ook hoog op energiezuinigheid.”

Belang van correct onderhoud

Een WTW ventilatiesysteem mag nog perfect geplaatst zijn, als het niet correct en regelmatig onderhouden wordt, draagt het niet bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. “Dat is ook waarom ik – naast de uitleg over hoe bewoners de ventilatie kunnen bedienen via de app – ook het belang van dat onderhoud en het vervangen van de filters benadruk”, besluit de installateur.

Kijk voor meer informatie op de website van Renson.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie