Efficiënt werken met veelzijdige prefab gevelelementen

Verlagen van risicofactoren en sneller presteren

Prefab bouwen wordt gezien als een belangrijke manier om moderne uitdagingen aan te gaan; vooral door arbeidskosten en tekorten in de bouw. In feite biedt een prefab constructie belangrijke tijdwinst. Elementen kunnen in de fabriek worden ontworpen en gefabriceerd, in combinatie met activiteiten op locatie. Het vermindert de hoeveelheid arbeid die op de bouwplaats nodig is en verlaagt risicofactoren, waardoor bouwbedrijven efficiënter en dus sneller kunnen presteren. Daarnaast kan er gewerkt worden onder geconditioneerde omstandigheden, zonder rekening te moeten houden met weersomstandigheden.

Gevelelementen

Prefab elementen kunnen zowel bij nieuwbouw als ook bij renovatie worden toegepast. Door bij bestaande bouw de buitenschil duurzaam te renoveren en te isoleren met prefab gevelelementen, stijgt het wooncomfort van de bewoners bij lagere woonlasten en nemen de onderhoudskosten over de totale exploitatieperiode voor de eigenaar van de woning af.

De prefab gevelelementen worden compleet met gevelafwerking en kozijnen geplaatst en aan het binnenblad of de bestaande buitenschil verankerd. Door deze bouwmethode kunnen de bewoners in de woning blijven tijdens de verbouwing. Zo blijft de overlast voor de bewoners tot een minimum beperkt en zijn de woningen snel weer te gebruiken. Met prefab gevelelementen kunt u een complete voor- of achtergevel van een woning vaak al in één dag transformeren.

Afwerkingen

Prefab gevelelementen kunnen op diverse manieren worden afgewerkt: meestal met gevelisolatie en vervolgens een afwerking als sierpleister of steenstrips. Minerale steenstrips zijn ideaal om als gevelbekleding voor prefab elementen in te zetten, zoals wandplaten, schoorstenen en andere gevelelementen.

Naast de voordelen van het werken met prefab elementen met gevelisolatie - zoals de verbetering van energieprestaties en een snelle bouwmethode - heeft de afwerking met minerale steenstrips ook diverse voordelen:

  • Eindeloze keuzevrijheid in kleur en vormgeving.
  • Natuurlijke baksteenuitstraling.
  • Duurzaam productieproces (gedroogd in plaats van gebakken).
  • Lichtgewicht materiaal, om de nieuwe buitenschil vooral bij renovatie niet te zwaar te maken.

Naast minerale steenstrips, kunnen prefab elementen ook worden afgewerkt met keramische steenstrips, glasmozaïek of gevelprofielen. Bent u geïnteresseerd in afwerkingen voor prefab gevelelementen of wilt u meer weten over steenstrips in het algemeen, kijk dan op de website van Caparol.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie