Meer mogelijk met aluminium dakrandafwerking

Functioneel, esthetisch en duurzaam

Om de overgang van gevel naar dak te bewerkstelligen moet er een randje op. Een zuiver functioneel motief. De tijden zijn veranderd.

De aluminium dakranden van Roval Aluminium zijn niet alleen functioneel, ook esthetisch en duurzaam. Dat heeft onder meer te maken met de ontwikkeling van het dak, dat er allang niet alleen meer voor zorgt dat het binnen droog blijft. Een prettige en noodzakelijke functie. Dat wel. Maar er is meer wat er toe doet. Het dak – en dan met name het platte dak – is multifunctioneel. Het is een gebruiksoppervlakte geworden, waarop je kunt lopen, parkeren, energie kunt opwekken, water bufferen, spelen en recreëren. Dus de betekenis van dat dakrandje van toen is ook uitgebreider geworden. Bovendien zijn het niet louter en alleen aluminium daktrimmen die als dakrandafwerking worden toegepast, maar ook aluminium muurafdeksystemen, waarvan de toepassing in vele gevallen gelijke tred houdt met de functie van het dak. Is er sprake van een intensief groendak – een dak waar je ook daadwerkelijk gebruik van maakt – dan is het van belang, zelfs verplicht, om voorzieningen te treffen waardoor je niet over de dakrand pardoes de diepte in  stapt.

Muurafdeksystemen en balustersystemen

Een oplossing om valgevaar te voorkomen zijn aluminium muurafdeksystemen van Roval, in combinatie met aluminium balustersystemen. Een permanente oplossing die functioneel is en er ook nog eens prachtig uitziet. Je doet immers van alles op dat multifunctionele dak en als je om je heen kijkt dan is het wel zo prettig als je mooie dingen ziet. Daarom levert Roval verschillende soorten aluminium muurafdeksystemen en balustersystemen met keuze uit diverse types handrail en balusters. En deze aluminium rand detaillering is, net zoals de aluminium dakranden, perfect op smaak te brengen in de Ral-kleur naar keuze.

Architectonische dakranden

Daarnaast biedt Roval een bijzondere selectie architectonische dakranden. Een uitgekiend productgamma met de Roval-Kraal® als aanvoerder. Deze aluminium dakrand verwijst naar de kraaluitvoering van weleer. Nostalgie met een modern (dak)randje. Daarnaast bestaat het assortiment uit de Roval‑Solokraal®, de Roval‑Angle®, Roval‑Wave® en de Roval‑Opaal®. De architectonische dakranden worden toegepast bij gebouwen waarbij de kwalitatief hoogwaardige afwerking een rol speelt.

Kortom, de mogelijkheden die Roval Aluminium biedt voor dakrandafwerking zijn legio. Inspiratieprojecten zijn te vinden op de website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie