Nieuwe vuurvaste gevelisolatie

Naast het succesvolle SlimFort gevelisolatie-systeem levert IsoBouw ook SlimFortXT

De XT-aanvulling (Xire® Technology) voegt een nieuwe dimensie toe aan de onderscheidende eigenschappen van het SlimFort-systeem. Xire® is een nieuwe vuurvaste isolatie, die een optimale brandveiligheid met de beste producteigenschappen van SlimFort combineert. Daar waar verhoogde brandveiligheidseisen worden gesteld, biedt SlimFortXT de hoogst haalbare brandprestatie (brandklasse B). Als bewijs hiervoor heeft IsoBouw meerdere totaalsystemen door Efectis laten testen.

Aantoonbaar brandveilig

IsoBouw is met SlimFort en SlimFortXT dé specialist voor geïsoleerde geventileerde gevels. IsoBouw levert niet alleen isolatieplaten, maar een brandveilig doordacht totaalsysteem. Kennis is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de brandveiligheid van alle gangbare gevelsystemen. Dit onderzoek heeft er toe geleid dat IsoBouw beschikt over door Efectis geteste totaalsystemen met de hoogst haalbare brandprestatie. Op basis van deze kennis kan IsoBouw u een gedegen advies geven over de realisatie van een brandveilige gevel.

Het systeem

SlimFort en SlimFortXT zijn innovatieve gevelisolatiesystemen voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt. Met de isolatieplaten voorzien van vier geïntegreerde metalen beugels kan de gehele gevelconstructie in slechts 3 simpele verwerkingsstappen gerealiseerd worden: isolatieplaten vastschroeven, stelwerk plaatsen en gevelbekleding monteren.

Door de ononderbroken isolatieschil isoleert het systeem optimaal. Meestal zijn slechts 2,8 schroeven per m2 nodig. Met de impact van deze schroeven op de Rc-waarde is al rekening gehouden bij de samenstelling (dikte) van SlimFort en SlimFortXT.

Een ander pluspunt van het systeem is, dat het altijd zorgt voor een optimale ventilatie achter de gevelbekleding. Dit is belangrijk omdat de levensduur van de gevelconstructie hierdoor wordt verlengd.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie