Succesvolle start productie SAB dak- en gevelpanelen in Geldermalsen

Panelen productie met de focus op prestaties, kwaliteit en duurzaamheid.

In november 2020 zijn de eerste wandpanelen bestemd voor de klant met succes geproduceerd op onze nieuwe wandlijn in Geldermalsen. De SAB dakpanelen komen al sinds begin dit jaar van de andere nieuwe productielijn. Ondertussen zijn ook de zonnepanelen op ons dak in gebruik genomen en produceren we naast duurzame panelen ook groene duurzame energie.

 
Opbouw van de lijnen

Naast de eerste commerciële gevelpanelen productie in de fabriek is ook het testen van de lijnen nog in volle gang. Beide productielijnen zijn ‘af’, de opbouw van de productlijnen is mooi te zien in een timelapse video hieronder. Met alle camerabeelden achter elkaar tonen ze hoe de lijnen stap voor stap van de grond komen. Van de coilhaspels tot de dubbelbelt, het is allemaal te zien.

 
Optimaliseren

Nu is het een kwestie van het optimaliseren van de machines voor ieder product afzonderlijk: daar zijn we heel kritisch op. We hebben nu de mogelijkheid de lijnen zo in te stellen, dat de producten 100% aan alle eisen voldoen, eerder zijn we niet tevreden. Een uitvoerig proces dat af en toe flink aanpakken is. Tegelijk draait de productie gewoon door. De aanpassingen worden daaromheen gepland, waarna natuurlijk weer getest wordt.

Chemisch lab  

In oktober is, naast ons mechanisch lab, ook het nieuwe chemisch laboratorium opgeleverd. Hier werken we aan een verbeterde schuimkwaliteit, onder andere om duurzamer, brandwerender en beter isolerend schuim te produceren, maar ook om de mechanische eigenschappen van het schuim te verbeteren. Meer hierover lees je in het SAB nieuwsbericht ‘Ingebruikname chemisch lab’

Eerste brandtesten dakpanelen

Een nieuwe fabriek met nieuwe panelen betekent tevens weer diverse nieuwe testen. Recent is er een brandtest voor het nieuwe dakpaneel SAB D 90.1000 TL uitgevoerd. Met EW60 classificatie is het een bijzonder geslaagd resultaat.

Assortiment

We produceren een groot assortiment dak- en wandpanelen in Geldermalsen. De nieuwe panelen combineren de beste eigenschappen. Voor nog betere prestaties op gebied van brand en luchtdicht bouwen, zijn de voegen compleet opnieuw ontworpen en geoptimaliseerd. Verder zijn de standaard bouwbreedtes nu 1000 mm (blind geschroefde WB panelen, W TL en W SL en dakpanelen) en 1100 mm (overige zichtbaar geschroefde W panelen). Kijk voor alle uitvoeringen, maten en gewichten in het SAB leveringsoverzicht.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie